Медия без
политическа реклама

Бурята "Герит" наруши транспортните връзки във Великобритания

28 Дек. 2023
Снимка: Архив

Бурята "Герит" наруши транспортните връзки във Великобритания и причини неволи на пътуващите към дома след коледните празници, предаде ДПА, цитирана от БТА.

Пориви на вятъра от около 130 км/ч и проливни дъждове станаха причина за закъснения в автомобилния, железопътния, въздушния и фериботния транспорт.

ЖП операторът LNER, който обслужва направленията между Лондон и Шотландия по Главната железопътна линия по източното крайбрежие на Обединеното кралство, препоръча на клиентите да не пътуват заради лошото време.

На потребителите, блокирани от нарушените транспортни връзки, беше казано да си наемат хотел, като след това ще имат право на обезщетение за извънредния разход.

Министерството на външните работи съветва българските граждани да избягват пътувания до Обединеното кралство заради очаквано лошо време.

Avanti West Coast, жп компанията, обслужващата Главната железопътна линия по западното крайбрежие, съобщи, че трасето към Шотландия на практика е непроходимо. Всички влакове от и към Лондон се движат само до Престън.

Всички с предварително закупени билети за пътувания между Престън и Единбург или Глазгоу ще могат да се качат на влакове, но това ще може да стане едва днес или в петък.

Последвайте ни и в google news бутон

Ключови думи:

Великобритания, буря, герит

Още по темата

АНКЕТА "СЕГА"

Колко медала ще спечели България на олимпийските игри в Париж 2024?