Quantcast

Медия без
политическа реклама

Бурята "Денис" отмени стотици полети във Великобритания

15 Февр. 2020Обновена

Стотици самолетни полети са отменени във Великобритания заради очакваното преминаване на бурята "Денис", предадоха световните агенции.

Нискотарифната компания "Изи джет" е отменила 230 полета, което ще засегне около 40 000 пътници. "Бритиш еъруейз"  обяви, че отменя 40 полета за днешния ден, които по разписание са щели да излетят от лондонското летище "Хийтроу". Летище "Лутън" съветва пътниците да проверяват какво е положението с авиокомпанията им, преди да тръгнат към аерогарата.

Към момента в сайта на летище София е посочено, че полетът на "Изи Джет" от Лондон Гетуик, който пристига в 20.10 ч., е анулиран. Преди този час самолетите от Великобритания се очакват да кацнат по разписание. Анулиран е и полетът за Лондон Гетуик в 20.55 ч., също на "Изи Джет".

В очакване на бурята британските власти предупредиха за опасност от проливни дъждове и наводнения в някои части на страната.

"Денис" наближава британските острови само седмица, след като бурята "Сиара" обърка транспорта и остави хиляди домове без ток. В Йоркшър армията е в готовност да помага на населението. "Все още не е съвсем ясно какви може да са последиците от бурята "Денис", но тъй като има сериозен риск от нови разрушения, жителите и стопанските субекти са призовани да бъдат подготвени", каза председателят на общинския съвет в община Колдърдейл, графство Йоркшър, Тим Суифт.

Центърът за океански прогнози към Националната метеорологична служба на САЩ съобщи, че в северната част на Атлантическия океан бушуват ветрове със скорост 92 км/ч и се образуват огромни вълни, които могат да достигнат до над 30 м височина.

Още по темата

АНКЕТА "СЕГА"

Ще се осъществи ли ротацията във властта?