facebook
twitter

Чужбина

Бури и наводнения удариха част от Европа

241
ЕПА/БГНЕС
Хора вървят по наводнените улици на италианския град Венеция.

Проливни дъждове и бури засегнаха южните и централните райони на Италия, което доведе до затварянето на училища, наводнения, падане на дървета и затваряне на пътищата, предадоха агенциите. Службата за гражданска защита обяви код "червено" в южните райони на Калабрия и остров Сицилия. В региона на Пулия е обявен код „оранжево“, а в други 10 италиански региона кодът е „жълт“. Спасителните служби призоваха гражданите да избягват пътища в близост до реки и морския бряг и да внимават за падащи дървета.

В същото време части от Великобритания пък са под вода заради неспиращи дъждове, предизвикали сериозни наводнения. Премиерът Борис Джонсън дори свика спешно заседание на комитета за справяне с извънредни ситуации „Кобра“. Хиляди домове в страната са евакуирани, в редица региони беше обявена извънредна ситуация.

Арктически фронт, преминаващ над западната част от САЩ, заплашва над 50 милиона американци от рекордни за тази част на годината студове. Температури под нулата и плътна снежна покривка прогнозират метеоролозите в щатите Мичиган, Илинойс и Чикаго.

Все още няма коментари

Още

САЩ събират 37 000 войници в Европа за най-големите маневри от 25 г.

11.12.2019

644 19
Президентът ще предложи промени в конституцията

11.12.2019

1175 20
Турция се готви да изгони САЩ от авиобазата в Инджирлик 

11.12.2019

3909 56

Влез или се регистрирай за да коментираш

×