Медия без
политическа реклама

Адвокатът на Тръмп Руди Джулиани остана без лиценз

08 Юли 2021
БГНЕС
Руди Джулиани

Апелативният съд на окръг Колумбия отне лиценза на адвоката на Доналд Тръмп Руди Джулиани във Вашингтон, предаде в. ''Гаридън''. Присъдата идва, след като по-рано му бе забранено да практикува в Ню Йорк заради неоснователните твърдения за изборни измами през 2020 г.

 През юни съдът в Ню Йорк установи, че той е излъгал, че резултатите от изборите са били фалшифицирани и че разгласявайки неверни твърдения, Джулиани е заплашил обществения интерес и е подкопал доверието в изборния процес. Съдът заяви, че се е позовал на изявленията на бившия кмет на Ню Йорк по време на пресконференции, телевизионни изяви, радиопредавания и подкасти, както и едно изслушване пред съда.

Си Ен Ен припомня, че в продължение на години Джулиани не бе практикувал като адвокат в съда, преди да му се наложи да представлява Доналд Тръмп през 2020 г. в неуспешите му опити да докаже изборни измами. Отнемането на лиценза обаче е удар за Джулиани, който някога бе считан за страховита сила в правните среди.

Въпреки че Руди Джулиани обеща пред съда, че ще  ще се въздържа да прави допълнителни изявления относно изборите в качеството си на адвокат, органите на реда установиха, че той е продължил да разпространява невярна информация.