Quantcast
Жената до Гешев постави рекорд за евтина имотна сделка | СЕГА
facebook
twitter

Първа страница

Жената до Гешев постави рекорд за евтина имотна сделка

Детелина Ханчева купила на безценица апартамент от съдружник на бизнесмена Ваклин
11 787
 МИХАЕЛА КАТЕРИНСКА
Избраният за главен прокурор Иван Гешев категорично отказва да отговори как жената до него е успяла да купи толкова евтино апартамент.

Жената, с която новоизбраният главен прокурор Иван Гешев живее на семейни начала, е сключила изключително изгодна сделка за покупка на апартамент от строителна фирма. Цената, която Детелина Ханчева е платила за квадратен метър в сграда ново строителство, е едва 465 лв., като цялото жилище от 85 кв. м с прилежащо мазе от 7 кв. м е излязло на жената до Гешев само 40 000 лв. Това става ясно от нотариалния акт, публикуван от разследващия сайт "Биволъ".  В последствие строителната фирма е купена от съдружник на бизнесмена Александър Ваклин, който е основният прокурорски свидетел по делото "Иванчева".

За съпоставка съседният апартамент, който е с площ от 133 кв. м, е купен от случаен гражданин за 87 500 евро. Така цената за кв. м е около 1300 лв., или 3 пъти повече от тази, която Ханчева е платила. Жилищата са част от кооперация в столичния квартал "Зона Б-17". И двете сделки са сключени през декември 2014 г. с продавача "МС Консулт 2010" ЕООД. По-късно дружеството е управлявано от Марио Кръковски, който е и едноличен собственик на капитала. Името на Кръковски фигурира и във фирмата "МС Консулт 2004" ЕООД, където си е партнирал с бизнесмена Александър Ваклин до 23 март м.г. Съдружието им прекъсва по-малко от месец преди показната акция срещу бившата кметица Десислава Иванчева. Към днешна дата тя е осъдена на първа инстанция на 20 г. затвор, тъй като Специализираният съд прие, че е поискала от Ваклин 187 500 евро подкуп, за да придвижи негова преписка.

През август апелативната спецпрокуратура потвърди косвената връзка между Иван Гешев и строителния предприемач. В нейно постановление се казва, че избраният за главен прокурор от дълги години е в близки приятелски отношения със съдружника на Ваклин - Марио Кръковски. Въпреки това държавното обвинение отказа да образува разследване, като стига до извода, че "в материалите по преписката липсват каквито и да е данни или индикация Иван Гешев да е използвал служебното си положение при формиране продажните цени на закупените от Детелина Ханчева недвижими имоти". 

Междувременно президентът Румен Радев даде заявка, че в крайна сметка ще подпише указа за назначаване на Гешев, въпреки отказа на Висшия съдебен съвет да стартира нова процедура по избор на главен прокурор. "Ще реша в обозрим срок. Виждате, че не съм човек, който протака и използва различни машинации. Отговорът на всички ваши въпроси е в Конституцията, четете внимателно и там ще си отговорите", отсече държавният глава пред журналисти във вторник. На настояването на ВСС указът да бъде подписан от 3 до 7 дни, Радев отговори: "Аз също се обърнах към ВСС с настояване, което те не изпълниха по най-добрия начин".

Според премиера Борисов връщането за прегласуване на кандидатурата на Иван Гешев от президента е било на инат. "Сега казват професионалните му качества са добри. Ние не избираме булка, избираме главен прокурор! Щом са му добри професионалните качества. Колкото го познават другите, толкова го познавам и аз. Изцяло сме стъпили на професионалните му качества. За избора с Христо Иванов така сме променили закона, че прокурорите да си избират прокурор, а съдиите - съдия. Толкоз по темата", заключи министър-председателят.

След тази позиция на премиера бившият правосъден министър Христо Иванов заяви, че Борисов за пореден път манипулира и бяга от отговорност. "Тя (бел. ред. - реформата) беше предадена от Борисов и провалена от ГЕРБ в съгласие с ДПС, БСП, АБВ (и половината РБ). И точно заради това предателство казах в парламента, че у нас има прокурорска република и си хвърлих оставката. Така че, не, нищо не сме променяли заедно, г-н Борисов!", написа Иванов в личния си фейсбук профил.

11

Влез или се регистрирай за да коментираш

Още

3-ма пътни полицаи са арестувани за десетки подкупи

08.01.2021

Обновена

2119 5
Прокуратурата ще плати 80 000 лв. заради шесторно убийство

05.01.2021

3192 10
Показните акции срещу битовата престъпност се оказаха обикновен провал

Коментари

Хулиган

Това са чиста проба интриги на завистниците.

Евтино е, защото няма тераса.

Няма и асансьор...

http://www.drago.info/index.php/2018/01/17/hotela-na-prokurora/

Сицилианецът
снимка на Сицилианецът

Даже не е давала и тези пари това е класическо усвояване на подкуп.

Както и с заем 

Оформят заема на лице  корумпе- да свърши нещо  друг го изплаща  ако се обърка нещо се обърка корумпиращия спира изплащането  и така контролират корумпето.

fractal
снимка на fractal

В градовете как се правят вътрешни преустройства на апартаменти на стари сгради без технически ръководител и документация от общината и разни архитекти и майстори си правят съчинения по картинка на компютър

Simplicissima
снимка на Simplicissima

Дори да беше само съмнението, че Гешев е режисирал постановката и е предложил кастинга за фалшивото уличаване на Десислава Иванчева, -- само това съмнение да беше, то прави Гешев негоден за поста главен недосегаем на Републиката.

А то има и комбинаториката с делото КТБ с очевидното облагодетелстване на непривлечения Пеевски,

и опрощаването на ДДС-измамниците за стотици милиони...

 

След като всичко това се е случило под благосклонния поглед на досегашния главен прокурор:

Дали е правилно изобщо прокурор да заема тази длъжност?

Досега гласовете против тази теза не са много, но тогава:

Дали Гешев е най-добрият прокурор?

 

Г-н Президент?

Su38

Радев може би намеква, че повторно предложение от ВСС може да дойде само след изпълнение на цялата процедура - номиниране, изслушване, заседание и предложение?
Мисля, че КС ще допусне такава хипотеза за разглеждане.

Иначе комплотът е ясен - Цацаров настоява за Гешев, за да може той да вземе КПКОНПИ. Очевидно някой е силно загрижен именно тези две лица да поемат тези две институции.

Сега да видим партнерите, дето плюеха "цацата", как сега ще обърнат платната, и той ще стане чистичък-беличък...

майор

Тия все са рекордьори в нещо, обикновено по гьонсуратлък.

Това, разбира се, не прави никакво вчепетление на гербавите ни демократични събратя по форум

Интервал

Дали ще видим Диагноза за тази добра сделка? ?

bay Dragan

Браво, браво др.Гешев !

Гешевтар !

F1

Великият Баща от Уошингтън назначава министър на правосъдието, който е и главен прокурор. Що у назе не е тъй?

Magi

Оправна жена. Не е спал Гешев като я е взимал. Живеем в държава на крадци и лъжци, но си ги избирате.

Ураа

Евтино е, щото има ГешеФт 

?

Влез или се регистрирай за да коментираш