facebook
twitter

Първа страница

Сърбия разби наркоклан, внасял дрога от България

Трафикантите са арестувани, докато продавали хероин в белградски ресторант
1580
Blic.rs/ RTS
Арестът на един от петима членове на сръбския клан "Америка", извършен в белградски ресторант.

Сръбската полиция разби наркобанда, която е внасяла дрога в страната от България, съобщи местният в. "Блиц". Арестувани са петима от членовете на престъпната група "Америка" - една от най-големите организации, занимаващи се с разпространението на наркотици. Сред арестуваните е Веселин Меда Райчевич (57 г.), който е брат на известния сръбски бандит Воислав Райчевич, познат и като Воя Американеца, смятан за наследник на Сретен Йосич. Смята се, че в момента той е начело на "Америка".

При полицейската спецакция в Белград, освен лидерът на клана, са задържани И. А. (60 г.), А. С. (41 г.) - високопоставени членове на бандата, както и А.Ж. (52 г.) от турски произход и Л.Р (41 г). Групата е арестувана, докато продава наркотици в известен белградски ресторант, отбелязва в. "Билц". Иззети са 2 кг хероин. От полицията съобщиха, че се води разследване и предстои да бъдат съобщени повече подробности. 

Според "Блиц" престъпният клан е държал канал за трафик на кокаин и хероин в Сърбия, България и Австрия. През 90-те години бандата "Америка" е наричана и "Отрядът на смъртта". Смята се, че в началото ядрото на клана е наброявало 15 души - професионални убийци, към които обаче са се присъединили още около 30 души, твърди в. "Блиц". На групата се приписват много убийства. Основателят на "Америка" Воислав Райчевич изчезва през 1997 г. В началото на 2000 г. кланът се фокусира върху бизнеса с наркотици. По данни на полицията в Сърбия, престъпният клан е поддържал стабилни връзки с българските групировки от миналото.

УДАР 

Митническите служители на пристанище в Малта заловиха и конфискуваха над 90 кг  кокаин, пътуващ към Албания. Заловената пратка на стойност над 10 млн. евро е пристигнала в Малта от Южна Америка. Двата контейнера с над 43 кг кокаин трябвало да бъдат доставени в албанското пристанище Дуръс, а контейнер от 48 кг - в Солун. Миналата седмица властите в Малта заловиха 27 кг кокаин на стойност 2.7 млн. евро, чиято крайна дестинация също беше Албания.

Все още няма коментари

Още

Сърбия се готви да върне казармата

17.07.2019

430 2
От Белград: Български разузнавачи дестабилизират региона

13.07.2019

3414 17
София и Белград влязоха в конфликт заради Косово

08.07.2019

808 10

Влез или се регистрирай за да коментираш

×