facebook
twitter

Първа страница

Ремонтът на магистрала "Струма" ще се проточи 4 месеца

491
 Илияна Кирилова

Доста по-дълго от предварителните оценки ще продължи ремонтът на моста на магистрала "Струма", който беше повреден при пожар на незаконно сметище под него. Четири месеца ще продължат ремонтите и възстановяването на виадукта, каза управителят на агенция „Пътна инфраструктура“ Георги Терзийски, който инспектира хода на почистването на терена под моста. Първоначално експертите смятаха, че за възстановяването на конструкцията ще са нужни поне два месеца.

"Ремонтите ще започнат най-скоро, след почистването, и ще струва по предварителни разчети милион и 860 хиляди лева", добави Терзийски, цитиран от БНР. Движението обаче няма да бъде спряно през цялото време на ремонта, увери той, но не се ангажира със срок за пускане и на двете платна. "Пострадали са 13 колони, три греди и два еркера", каза само Терзийски.

Още в петък следобед беше пуснато движението в едното платно - в посока София, което е по-малко пострадало от пожара. В петък и събота, 24 август, в участъка ще преминават леките автомобили, пътуващи към Кулата, а идващите от Кулата към София ще се движат по главен път Е-79. В неделя и понеделник, когато трафикът от Гърция към столицата е по-интензивен, по магистралата ще преминават леките коли за София, а тези за Кулата ще бъдат пренасочени по Е-79.

Днес изтече срокът, в който 27-те областни пътни управления в страната трябваше да обявят резултати от проверките, дали и на други места няма подобни незаконни сметища, гаражи или други обекти под или около пътната инфраструктура. „По предварителна информация, да, има нарушения, има дори куриозни случаи, мога да кажа, гуми има на много места, под едно съоръжение има и изграден овчарник“, каза Терзийски.

 

3

Влез или се регистрирай за да коментираш

Още

Депутатите извикаха Борисов за разяснения по тол системата

26.02.2020

Обновена

1074 8
8 км от водопровода към Перник са готови

26.02.2020

1465 8
Ако мине номерът...

25.02.2020

4648 6

Коментари

Damyan Diamandiev
снимка на Damyan Diamandiev

Имам една шега за магистрала Тракия, но още работя по нея...?

Още вицове на https://haha.bg 

baykata

"Пострадали са 13 колони, три греди и два еркера",

1 860 000лв. + 50 000лв. стр. надзор =1 910 000лв. / 18 = 101 111лв. на елемент. Тези хора ни взеха хептен за балами.

вила

Изгоряла магистрала-в Гинес.

Влез или се регистрирай за да коментираш