facebook
twitter

Първа страница

Мъже в черно и роми торпилираха протеста срещу Гешев

4809
 МИХАЕЛА КАТЕРИНСКА
Едните ...

В пълен хаос премина вчера първият ден от безсрочния протест срещу кандидата за главен прокурор Иван Гешев, иницииран от сдружение БОЕЦ и „Зелен Младост“ на Десислава Иванчева. Срещу организаторите на демонстрацията се изправи многобройна група от здрави млади мъже, облечени в черно, и роми, които претендираха, че демонстрират срещу Гешев, но направиха всичко възможно протестът да потъне в безредие. Между двата лагера възникна напрежение, което ескалира в словесни схватки и замалко не прерасна в открит конфликт. Съвсем неадекватно се държаха присъстващите полицаи, които наблюдаваха с безразличие и не се намесиха, за да успокоят положението.

Мъжете в черно и ромите се събраха на групички в района около Съдебната палата далеч преди началото на протеста. Към 15 ч., когато беше определено началото на демонстрацията, като по сигнал започнаха да заемат позиции непосредствено до сградата. Насъбраха се около 200 души, които демонстрираха добро настроение, пускаха шеги, тук-там отваряха кутийки с бира и дори малки бутилки с водка. Алкохолът бързо оказа влияние и към полицаите се понесоха предизвикателни викове: „Ей, Ушев!“

Междувременно формалните организатори на протеста, които бяха доста по-малобройни, се разположиха от другата страната на палатата откъм храма „Св. Неделя“. Скоро групировката, отново като по заповед, започна да настъпва, за да се смеси с тях, и дори поде скандиранията им срещу Гешев. „Това са хора, платени с пари. Не са от нас, гражданите. Не се страхувайте!“, призова Георги Георгиев от БОЕЦ. А към полицията се обърна с молба да вземе мерки срещу натрапниците. „Ако някой направи нещо, ще вземем отношение“, обяви пасивно един от полицаите.

В един момент двете групи се озоваха на метър-два едни от други. Започнаха да се разменят обиди, полетяха монети и бутилки. „Това са провокации. Не обръщайте внимание!“, апелираха организаторите. От групировката им отвърнаха с дюдюкания и страховити закани: „Ела ми тука!“ Вместо да се опитат да разделят враждуващите, служителите на реда със странно усърдие се захванаха са регулират движението пред палатата. „Пазете се, момчета, да мине трамвайчето“, кротко се обърна един от полицаите към развилнелите се „протестиращи“. Това само предизвика присмех сред тях и подигравателни възгласи: „Обърнете трамвая в знак на протест!“

Постепенно енергията и на едната, и на другата страна започна да се изчерпва. „Айде, бе! Оставка!“, викаше един от тарторите на по-голямата група. „На кого оставка? Знаете ли?“, ядосано попита възрастна жена. Това стъписа за момент групировката, но един от по-информираните й членове бързо се намеси: „На Иван оставката, на Иван. Познаваме го, на специализираната прокуратура, по-корумпиран е от всички пандизчии“.

Към 16.30 ч. мъжете в черно и ромите започнаха лека-полека да се оттеглят и разпръсват със скандирания "Мафия!“ и нецензурни възгласи спрямо Иван Гешев. Част от групировката обаче остана, очевидно с намерението да тормози организаторите на протеста, докато и те не се уморят и си тръгнат от Съдебната палата.

11

Влез или се регистрирай за да коментираш

Още

Гешев се срещна с юридическия съветник на американското посолство

23.01.2020

427 5
Новата прокурорска мода - дела под специален надзор

23.01.2020

518 1
Новият зам.-главен прокурор объркала нулите в доходите си

22.01.2020

МАРТИН ГЕОРГИЕВ

18910 26

Коментари

Хулиган

Стара тактика, преподавана ощ в Магнаурската школа.

Всички са минали покрай оня вентилатор.

Накрая се появява Той.

Целият в бяло...

http://www.drago.info/index.php/2019/08/09/svatbat...

Simplicissima
снимка на Simplicissima

Е, то това са вече традиции с дълбоки корени сред ултрасите и нацмените.

Винаги готови за провокации срещу несъгласните с властта граждани.

Новост е включването на роми, подбрани с мерките на МВРО-министера.

 

А пък ето как стават тия работи, когато се набира работна сила за във форумите:

 

https://www.freelance.bg/project-5703.html

 

Оттам:

"

Търсим човек с умение да пише ПР статии и да е комуникативен и креативен и в същото време да бъде отдаден на това, което прави ..

 

Клиентите са фирми и политически партии.

Не крием, че става дума  за политически ПИАР и сега е момента, ако някой иска да се хвърли в помията – така наречената политика.

Задължителни качества – казва „няма не мога, няма невъзможни неща”

Наградата е ПИАР агенция 50% на 50% и много контакти и връзки, а оттам нататък всичко е тичане и изкарване на пари и търговия на умения .

Проектът е дългосрочен. 

"

?

Деянов
снимка на Деянов

Горната снимка е от случайна среща на представители от "Организацията на интелектуалците към ПП ГЕРБ – Интелектуалци ГЕРБ"...

mick

С бързи стъпки се доближаваме до истинската демокрация, такава каквато е в развитите държави - вече явно имаме най-богат 1% който държи над 50% от собствеността в държава. Та този процент вече може да си назначава "демократично" всеки чиновник - министър председател, прокурор и т.н.  Демокрацията става такава каквато е замислена - фасада зад която се крие и спокойно управлява най-богатия 1%.

 

Демокрацията е - едно се говори, друго се прави.  С едно се пълнят главите на плебса, а друго реално се прави. Нали медиите са под правилния контрол.

 

Само дето нямаме лесни пари с които да задоволим политическата пирамида на Маслоу. При която на най-долно ниво са собствениците на държавата, след това лакеите им - политиците и техните бизнес приятели.. крадци и т.н. и чак на най-високото ниво - всичко свързано с обикновените граждани 80-90% от  населението.

vvatkov

   Толкова си могат.

майор

Сички са кат братчеди на бочко, мариновото младенче, ванката гешов и оня от КОНПИ, забравих му името.

Само некои са по-мургавки ?

Интервал

Мда, сценария с футболните агитки, но тук с други участници. Полицията гледа на другата страна, а медиите наблягат на "правилното" отразяване. След няколко седмици хората ще се уморят, защото си имат ангажименти, ходят на работа, децата ще започнат училище, и на протеста ще стават все по-малко. Тогава агитките ще изнаглеят, ще започнат да тормозят малкото останали хора, ще направят няколко свинства и накрая полицията ще се намеси решително, за да разпъди всички. Точно това се случи във Варна и точно затова във Варна нищо не се промени. Един гербав кмет, марионетка на холдинга, бе заменен от друг.
И толкоз.

дъртреалист

Голям срам...!!!

Аз ако съм на Гешев ще се засстрелям ако такива ме подкрепят....

Гледах и интервюта с приятели на Гешев от циганските махали на Перник и Пазарджик...

И си спомних отвратта при четенето на "Бай Ганьо на избори"...

На избори с тояга...

 

И това е прокурор!

Който праща ЦИГАНИ, закарани с автобуси,  да притесняват и пречат на протестиращите...

Безсрамието няма граници...

Че какъв морал може да има такъв човек?

На кърлеж?

 

Мошеник

Т*ва е идея на Буда, той е иноватор, пък и в крайна сметка ромите требе да си заработят помощите.

Hasta la vista

Не обиждайте електората МУ! Те сички са парле ву франсе, умни красиви, Ентелегентни...е, малко оцветени, ама в тъмното не се вижда...

Simplicissima
снимка на Simplicissima

На изпроводяк (пу-пу!) ОПГ-то си оправдава името.

Граждани за евпопейско развитие на България.

Ромите са най-европейските български граждани, не ли?

Като процент разселени из Европа те далеч надминават останалите български граждани.

Сега и Боко като се пресели в Барцилона . . .

Па и той е половин ром, най-подир.

Нали е незаконен син на бай Тодар и внук на баба Маруца и дедо Ристю.

 

Литература:

http://www.promacedonia.org/knizhki/balkanski_1996...

https://www.168chasa.bg/article/5750676

https://www.24chasa.bg/Article/1879000

Влез или се регистрирай за да коментираш

bool(false)