Quantcast

Медия без
политическа реклама

Базарът на професиите представя: химик, енергетик, подкастър

Утре учениците ще могат да се запознаят и с професията на газовия инженер

Българска мрежа на Глобалния договор на ООН
Днес и утре учениците могат да се информират за мечтаната от тях професия

Химик, агроном, енергетик, подкастър, геолог - това са част от професиите, които ще представи тазгодишното издание на "Базар на професиите" 2022 - най-голямото публично изложение за представяне пред ученици на професии от компании и професионалисти. То започва днес в 12 часа в София Тех Парк и ще продължи през целия утрешен ден от 10 до 17 часа. Входът е свободен.

Традиционно днес базарът ще бъде посетен от ученици заедно с техните класни ръководители. Изложението започва с представяне на професия химик със Солвей Соди и Щура лаборатория. Следва професията журналист с Мария Константинова и Виктор Дремсизов от Bulgaria on air, както и представяне на професиите на Летище София (Соф кънект), подкастър (Георги Ненов, "Свърхчовекът) и др. От 13:30 учениците ще разговарят с Павел Георгиев от KBC Bank за безопасен интернет информационна сигурност, а половин час по-късно - със специалиста по енергийна ефективност Невзат Юмеров от Фесто производство.

Следобед те ще могат да се запознаят с професиите агроном, Data scientist, банкер, геолог, енергетик и др. Предвидено е участие в "Билковата работилничка на dm", срещи със специалисти в областта на машинното инженерство, със сценаристи на списания и др. От 17 ч. е разговорът с газовия инженер Мартин Бояджиев от Овергаз, който ще разкрие палитрата от възможности, които компанията и газовият сектор предлагат.

В събота в 10 ч. посетителите ще могат да се запознаят с професиите в гейминг сектора, както и с професиите инфлуенсър, спасител на храна, спедитор, биолог, експерт по дистанционни изследвания, енергиен инженер, писател, преподавател на наука и др. от 16 ч. ще бъде представен и рейтингът на университет, от който младежите могат да получат ценна информация.

 

Пълната програма на събитието и професиите, които ще бъдат представени, можете да откриете тук.

 

Кои професии ще покаже тазгодишното издание на Базар на професиите?
Засилен интерес към "зелените" професии, новите технологии, грижата за човека, както и към всички, които дават възможност за творчество.

 

 

Още по темата