facebook
twitter

Икономика

НСИ организира пробно преброяване през март

627
 Илияна Кирилова

Пробно преброяване на населението и жилищния фонд ще проведе НСИ през пролетта. То ще предшества същинското преброяване, което ще се проведе в целия Европейски съюз през 2021 година.

Правителството одобри днес Националната статистическа програма за 2020 година. Тя включва 306 изследвания - както регулярни, така и нови дейности, свързани с националните и европейските приоритети. Направени са промени в организацията на някои изследвания и са съкратени сроковете за предоставяне на статистическата информация на потребителите.

На заседанието си днес Министерският съвет одобри и отчета за изпълнението на Националната статистическа програма и за дейността на Националния статистически институт (НСИ) през 2019 година.

Сред акцентите в работата през годината е подготовката за 18-то преброяване на населението и жилищния фонд и приемането от Народното събрание на новия Закон за преброяване на населението и жилищния фонд в Република България през 2021 година.

 

 

Ключови думи:

НСИ, преброяване
3

Влез или се регистрирай за да коментираш

Още

НСИ: Индустрията се е сринала с 11.4% през април

09.06.2020

562 10
Културното ниво на българина в сантиметри

24.05.2020

574
COVID-кризата е ударила най-тежко мебелната индустрия

12.05.2020

1242

Коментари

виждащ

и София пак ще е 1.2 млн

sega_reader

Пак няма как да се преброят тия, които още се водят живеещи тук българи, а всъщност от години работят и живеят там, където има работа, я в Германия, я другаде по широкия свят.

Статистиката може пробно да си подаде оставката, защото от нея файда никаква.

bay Dragan

Ще има ли пол? Етнос?

Влез или се регистрирай за да коментираш

×