Медия без
политическа реклама

Държавната "Автомагистрали" отново с нови шефове

22 Авг. 2022
Илияна Кирилова

Държавната фирма "Автомагистрали", която по времето на ГЕРБ бе част от схемата с авансите раздадени за незаконните строежи по „Хемус“, отново е с ново ръководство. То е било сменено в петък от служебния регионален министър Иван Шишков, за което днес потвърдиха неофициално от пресцентъра на МРРБ. По-късно днес се очаква и официално съобщение от ведомството.

От ръководството са отстранени Людмила Василева, Димитър Пенев и Георги Попов. На тяхно място са назначени Иван Станчев, Ивелина Крушкова и Николай Едрев. Иван Станчев, който беше в борда на "Автомагистрали" по време на предишния служебен кабинет, е назначен за изпълнителен директор.

Към момента в партидата на дружеството в Търговския регистър няма подадено искане за вписване на ново ръководство, показва справка в регистъра.

Почти изоставените ремонти на тунелите „Витиня“ и „Ечемишка“ на АМ „Хемус“ може да доведат до смяна на ръководството на държавната фирма „Автомагистрали“ ЕАД. Това стана ясно от пресконференция в строителното министерство, на която служебният министър арх.

 

Последвайте ни и в google news бутон

Още по темата