Quantcast
Звезда от "Магнум" почина след катастрофа на 83 години | СЕГА
facebook
twitter

Култура

Звезда от "Магнум" почина след катастрофа на 83 години

735
Мозли (вдясно) бе най-известен от криминалния сериал, в който си партнира с Том Селек.

Една от най-ярките звезди на легендарния сериал "Магнум“ – Роджър Мозли, почина на 83 години след автомобилна катастрофа, съобщи дъщерята на актьора, цитирана от ЮПИ. Смъртта на Мозли, станал популярен като Тиодор Калвин в телевизионната поредица, е настъпила в медицински център в Лос Анджелис в резултат на наранявания, получени при пътен инцидент. Мозли е бил в критично състояние след претърпяна автомобилна катастрофа миналата седмица. 

Актьорът, който има повече от 70 роли в киното, се превърна в любимец на милиони зрители след участието си в сериала "Магнум“, където си партнираше с Том Селек (в ролята на частния следовател Томас Магнум). Поредицата бе излъчвана оригинално между 1980 и 1988 г. И въпреки че Мозли има над 60 участия във филми и тв продукции, той завинаги остава известен като Тиодор Калвин. Последната му роля на екрана, тази на Джон Буки, бе в римейк на популярния сериал. 

 

Актрисата, продуцент и сценарист Тина Андрюс сподели в социалните мрежи, че Мозли е приятел, който много ще й липсва. "Какъв прекрасен човек и добър актьор, който организираше страхотни партита", написа тя в Туитър. Стивън Хил, който изпълнява ролята на Тиодор Калвин в продължението на "Магнум", също почете паметта на колегата си, като написа в Инстаграм, че "всички сме удостоени с примера на живота на Мозли –  джентълмен, силен човек и ментор".

Още

Почина Малкото перо, която отказа "Оскар"-а на Марлон Брандо

03.10.2022

2159
Почина изпълнителят на рап парчето Gangsta's Paradise

29.09.2022

1041
Отиде си полска звезда от сериала „Четиримата танкисти и кучето“

24.09.2022

21624