Медия без
политическа реклама

Злата свекърва от „Пътят на честта“ гостува с театрална постановка в столицата

Спектакълът „Френският квартал“ от Тенеси Уилямс ще има софийска премиера в театър „Българска армия“

19 Ноем. 2023
Актрисата Галя Александрова като мисис Уайгър в спектакъла "Френският квартал".
ДТ Гео Милев - Стара Загора
Актрисата Галя Александрова като мисис Уайгър в спектакъла "Френският квартал".

Спектакълът „Френският квартал“ по пиесата на Тенеси Уилямс ще има софийска премиера в театър „Българска армия“ на 26 ноември. Звезда в една от главните роли в постановката на режисьора Денислав Янев е актрисата Галя Александрова, позната на зрителите като злата свекърва в тв сериала „Пътят на честта“.

Във фокуса на представлението, продукция на Драматичен театър „Гео Милев“ – Стара Загора, са симпатичните, но избутани в периферията на обществото и страдащи от своите натрапчиви самозаблуди обитатели на мотел „Фламинго“.

Писателят, в чийто образ се превъплъщава актьорът Красимир Ненков, попада в този конгломерат на неспокойни души след бягство от дома си в търсене на истинската си природа и призвание. Той открива объркаността на света извън уюта на дома и се среща за пръв път със Сексуалния нагон, Самотата, Смъртта и Състраданието по пътя към Съзряването, разказват от екипа.

Всичко това се случва в мотел „Фламинго“, управляван от мисис Уайгър, чиято роля е поверена на Галя Александрова.

„Спектакълът „Френският квартал“ е нашия споделен с Тенеси Уилямс вик за повече човечност и състрадание в един жесток и все по-прагматичен в мерките си свят. Постановката е мащабна, защото вървят няколко паралелни сюжетни линии и в нея виждаш проблематика, типична за различните поколения, обяснява Денислав Янев. „Аз имам особен афинитет към танцовия театър или по-скоро към живота на едно тяло в драматичния театър. Стремили сме се да разчетем телата така, че те да се превърнат в йероглифи, които казват повече от това, които самите герои изричат за себе си“, споделя още режисьорът.

В творческия екип се включват Илияна Кънчева (сценограф), Неделя Ганчева (хореограф), Николай Владимиров (композитор). Освен Красимир Ненков и Галя Александрова в актьорския състав са Георги Георгиев, Цветомир Черкезов, Мария Енева, Диана Найденова, Елена Азалова, Тони Тончева, Георги Ножделов, Илчо Димитров, Сезер Сами.

Последвайте ни и в google news бутон

Още по темата