Медия без
политическа реклама

Тарантино написа лебедовата си песен

Филмът, който вероятно ще е последен за режисьора, е с главен герой жена – прочута кинокритичка

15 Март 2023
Куентин Тарантино със съпругата си Даниела Пик: дали след бъдещия филм ще има повече време за нея?!...
ЕРА/БГНЕС
Куентин Тарантино със съпругата си Даниела Пик: дали след бъдещия филм ще има повече време за нея?!...

Режисьорът Куентин Тарантино е завършил работата по сценария на своя нов и вероятно последен в кариерата му филм, съобщи Hollywood Reporter, позовавайки се на собствени източници. По данни на събеседниците на изданието сценарият e със заглавие „Филмовият критик“ (The Movie Critic). В него са залегнали събития от края на 70-те години на миналия век в Лос Анджелис, а главният герой е жена – както изглежда, филмът ще е посветен на американската журналистка и една от най-влиятелните кинокритици за всички времена, Полин Кейл.

Кейл, която почина през 2001 г., бе не само критик, но и есеист и романист. Тя беше известна с яростните си битки с режисьорите в Холивуд и редакторите в медии. В края на 70-те години на миналия век Полин има кратък стаж като консултант за Paramount – позиция, която приема по настояване на актьора Уорън Бийти. Този период от биографията й изглежда съвпада със събитията от сценария. Известно е, че Куентин Тарантино е изпитвал дълбоко уважение към Кейл.

Според информацията началото на снимките е планирано за есента на тази година, но засега Тарантино още не бил сключил договор с никоя филмова компания за производството му. Предполага се, че фаворит може би е Sony, които разпространяваха "Имало едно време... в Холивуд" (2019) и му осигуриха уникална сделка, според която авторските права се връщат към него след време. Филмът спечели две награди "Оскар" от 10 номинации и донесе над 377 милиона долара печалба.

По-рано режисьорът неколкократно е заявявал, че има намерение да заснеме не повече от 10 филма в кариерата си или да се пенсионира, когато навърши 60. Към момента, ако двете части на екшъна "Убий Бил" се приемат за едно общо произведение, той е създал девет филма и предстоящият вероятно ще бъде последен. Тарантино навършва 60 години по-късно този месец – на 27 март. Така че авторът, който стои зад някои от най-характерните и впечатляващи холивудски кинопродукции от последните три десетилетия – "Криминале", "Глутница кучета", "Гадни копилета", "Имало едно време... в Холивуд" и др., може би ще се завърне за последен път…

Тарантино владее способността да привлича най-желаните актьори, коментира Hollywood Reporter. Работил е по два пъти с Леонардо ди Каприо и Брад Пит. Извежда Кристоф Валц до двата спечелени "Оскара". Самуел Л. Джаксън също е чест негов сътрудник. Ако предстоящият му филм наистина е последен, няма да има недостиг от актьори, които са готови да зарежат всичко, за да се доредят за роля в него, пише изданието.

Последвайте ни и в google news бутон

Още по темата