Медия без
политическа реклама

Тарантино се отказа от лебедовата си песен "Филмовият критик"

Десетият филм на култовия режисьор няма да е каквото всички очакваха

18 Апр. 2024
Тарантино и Брад Пит трябваше да си сътрудничат за пореден път във "Филмовият критик".
EПА/БГНЕС
Тарантино и Брад Пит трябваше да си сътрудничат за пореден път във "Филмовият критик".

Куентин Тарантино се е отказал от "Филмовият критик", добил широка популярност като негов десети (ако двете части на "Убий Бил" се броят за един) и последен (по собствените му думи) пълнометражен филм като режисьор. Специализираните издания Variety и Deadline потвърдиха, че режисьорът, който наскоро навърши 61 години, вече няма интерес към продукцията. Той не планира да пренаписва сценария или да съживява проекта в бъдеще, казват източниците на информацията. 

Продукцията на "Филмовият критик" беше напреднала - Брад Пит бе избран за главна роля, бяха осигурени от 20 милиона долара данъчна субсидия от щата Калифорния. 

Тарантино споделяше, че действието се развива в 1977 г. Режисьорът говори за проекта на фестивала в Кан миналия май: "Няма да ви кажа нищо, докато не видите филма. Изкушавам се да споделя някой от монолозите на главния герой тук и сега, но няма. Може би, ако имаше по-малко видеокамери. Изчакайте и ще видите." 

По думите на сценариста и режисьор "Филмовият критик" е бил вдъхновен от дребен автор на рецензии, който пишел за филми в порносписание, но особено духовито и цинично. Някои слухове твърдяха, че Брад Пит ще изиграе продължение на ролята си от "Имало едно време... в Холивуд", която му донесе "Оскар" през 2020 г. Героят му Клиф Бут бе, освен каскадьор, и голям киноман. 

Засега няма никаква информация кой ще бъде следващият проект на Куентин Тарантино, но той отхвърля възможността това да бъде и филм от вселената на "Стар Трек", настоявайки, че това е твърде голяма лъжица за неговата уста. През 2022 г. режисьорът на "Криминале", "Убий Бил" и "Гадни копилета" подхвърли и възможността да режисира тв сериал от осем епизода, но това също не се случи.

От 2019 г. насам, когато излезе деветият му и последен засега филм "Имало едно време... в Холивуд", Тарантино е написал и издал две книги.

Последвайте ни и в google news бутон