Медия без
политическа реклама

В прощалния филм на Тарантино ще играе Брад Пит, а може и Том Круз

Изборът на главен актьор и снимките за "Филмовият критик" тепърва предстоят

11 Февр. 2024
Тарантино и Брад Пит на премиерата на "Имало едно време... в Холивуд" в Кан през май 2019 г.
ЕПА/БГНЕС
Тарантино и Брад Пит на премиерата на "Имало едно време... в Холивуд" в Кан през май 2019 г.

Брад Пит ще играе за трети и последен път при Куентин Тарантино. Преди дни специализираните издания в САЩ съобщиха, че актьрът ще се включи в снимките за "Филмовият критик", десетият филм на режисьора, който той се зарича да е прощалният в кариерата му. През 2019 г. Брад Пит получи първия си и единствен "Оскар" като актьор за поддържащата си роля в "Имало едно време... в Холивуд" - предишния опус на Тарантино. Двамата работят заедно и в "Гадни копилета", а актьорът се появява и в "Истински романс" на Тони Скот, където младият Куентин е съсценарист.

Действието във "Филмовият критик" се развива в Лос Анджелис през 1977 г. Главният персонаж е критик, който работи за измисленото издание The Popstar Pages. Тарантино е казвал, че образът на критика е вдъхновен от човек, който наистина е съществувал, но никога не е бил наистина известен. Пишел е отзиви за филми в порно издание. Бъдещият носител на две награди "Оскар" четял неговите рецензии в младежките си години, докато се издържал от зареждане на вендинг машини. 

"Другите бяха твърде скапани, за да ги чета, но в този порно парцал имаше наистина интересна филмова страница", коментира Тарантино. "Мисля, че беше много добър критик, макар да беше адски циничен. Текстовете му бяха кръстоска между ранния Хауърд Стърн и Травис Бикъл, ако последният би писал филмови рецензии" (Травис Бикъл е шофьорът-психопат, изигран от Робърт де Ниро в "Шофьор на такси"). "Той беше много груб. Ругаеше. Използваше расистки обиди. Но беше наистина забавен. Пишеше, все едно е на 55, а беше в началото на 30-те си години. Почина, преди да навърши 40. Причините не бяха ясни, но впоследствие проучих и мисля, че се е случило вследствие на усложнения от алкохолизъм", описва героя си Тарантино.

Засега не е известно коя е ролята, която ще играе Пит, уточнява "Гардиън". По-рано Тарантино е споменавал, че търси за главната роля около 35-годишен актьор, ново лице за неговите филми. А Брад Пит той е наричал "една от последните останали истински филмови звезди от големия екран". 

Междувременно се разпространиха слухове, че във "Филмовият критик" може да видим и друга от големите кинозвезди на нашето време - Том Круз. В този случай обаче става дума за епизодична роля. В момента графикът на Круз е ангажиран с презаснемане на части от "Мисията невъзможна 8", след като заради продължителните стачки на актьорите и сценаристите м.г. премиерата му бе преместена от 2024 за 2025-а.

Последвайте ни и в google news бутон