Quantcast

Медия без
политическа реклама

Стивън Сегал остава до Путин "в добро и зло"

21 Апр. 2022
Снимка: ЕПА/БГНЕС
Стивън Сегал и Путин.

Холивудската звезда Стивън Сегал продължава да се прекланя пред руския президент Владимир Путин. На видеозаписи, изтекли от рождения ден на актьора, който бе отпразнуван в тесен кръг в ресторант в Москва, се чува Сегал да потвърждава подкрепата си "в добро и в зло".

Актьорът навърши 70 години на 10 април, но празненството е било отложено с няколко дни.

Гости на празненството са били предимно приближени до Путин хора, сред които водещият в националната телевизия Владимир Соловьов и главната редакторка на Russia Today Маргарита Симонян. И двамата бяха включени в санкционния списък на ЕС в отговор на инвазията на Русия в Украйна, пише The ​​Times.

Сегал, който скоро нарече Путин "един от най-великите световни лидери, ако не и най-великият, жив днес", нарече присъстващите "моето семейство и моите приятели. Обичам ви всички и оставаме заедно, в добро и лошо."

70-годишният актьор получи руски паспорт през 2016 г., след като декларира подкрепата си за анексирането на Крим през 2014 г. В отговор Москва го назначи за специален пратеник на Русия в САЩ през 2018 г. Сегал е и член на партията "Справедлива Русия". Смята се, че той и Путин са намерили общ език заради общата си любов към бойните изкуства.

70-годишният Сегал, майстор по бойния спорт айкидо, става звезда в началото на 90-те с роли в екшън филмите "Белязан да умре" и "Под обсада". След 2000 г. снима и у нас. Отдавна кариерата му е в упадък. В последните години актьорът нашумя главно с многобройните обвинения в сексуално насилие, което упражнил върху различни жени в периода между 1996 и 2018 г.

Стивън Сегал е вероятно единствената западна звезда, която продължава да поддържа Путин и неговия режим след вероломното нападение над Украйна през февруари. От него се отрече дори Жерар Депардийо, който получи руски паспорт лично от президента през 2013 г. и тогава не спираше хвалбите си: "Ще кажа какво мисля за Путин: руската нация се нуждае от такъв човек – с руски нрав. Путин се опитва да върне достойнството на хората", каза той преди 10 години. А сега вече явно мисли другояче. 

Още по темата

АНКЕТА "СЕГА"

Ще се осъществи ли ротацията във властта?