Медия без
политическа реклама

Стефан Командарев започна снимки за новия си филм Made in EU

01 Февр. 2024
Стефан Командарев
Арго филм
Стефан Командарев

Все още "Уроците на Блага" е по екраните, но режисьорът и продуцент Стефан Командарев вече започна снимки за следващия си филм със заглавие Made in EU. Работата по проекта стартира още през 2020 година, а от началото на 2024 г. екипът репетира с актьорите по сценария. Той отново е написан от Командарев заедно със Симеон Венциславов ("Уроците на Блага", "В кръг"), продуцент е дългогодишната му сътрудничка Катя Тричкова, а зад камерата за пореден път ще застане Веселин Христов, споделят от екипа. 

Made in EU разказва за шивачка в малък град и нейния син по време на пандемията от ковид.

"В България стойностно кино се прави с приятели и съмишленици. Изключително съм щастлив, че до мен имам такъв страхотен екип, с който отдавна сме повече от приятели", коментира режисьорът. Във филма участват Гергана Плетньова, Герасим Георгиев-Геро, Ивайло Христов, Иван Бърнев, Ирини Жамбонас, Ованес Торосян. С повечето от тях Командарев също е работил в предишни свои филми.

Предстоят снимки в Хасково, Димитровград, Мадан и Рудозем. "Продукцията ще даде шанс и на желаещи от тези места, които да се пробват на снимачната площадка и да усетят тръпката от работата по създаването на филм. Всеки от Хасково, Димитровград, Мадан и Рудозем може да се яви на кастинг за статисти, като приоритет ще имат жени над 30 години с умения да работят на шевна машина, но ще се търсят и други персонажи", допълват от екипа на филма.

Made in EU е българо-немско-чешка копродукция и се реализира с подкрепата на ИА "Национален филмов център", МДМ – Германия и Чешкия филмов фонд.

С филми като "Светът е голям и спасение дебне отвсякъде", "Съдилището", "Посоки", "В кръг" и "Уроците на Блага", както и на много документални продукции, 57-годишният Стефан Командарев е един от най-добре приетите по света български киноавтори. Последният му филм е носител на голямата награда "Кристален глобус" от Карлови Вари и още редица фестивални отличия.

Последвайте ни и в google news бутон

Още по темата