Медия без
политическа реклама

Ще снимат руски отговор на филма "Барби"

Разработва се франчайз за местни супергерои като марсианката Аелита и човека амфибия Ихтиандър

08 Юни 2024
Филмът "Барби" с Марго Роби стана вдъхновение за руска версия на продукцията с руски принцеси като главни героини.
Disney
Филмът "Барби" с Марго Роби стана вдъхновение за руска версия на продукцията с руски принцеси като главни героини.

В Русия може да заснемат свой отговор на хитовия филм на Disney и режисьорката Грета Гъруиг „Барби“, съобщи NEWS.ru, цитирайки изказване на председателката на Съвета на директорите на киностудиото „Союзмултфилм“ Юлиана Слашчева по време на 27-ия Международен икономически форум в Санкт Петербург. Тя припомня, че в края на миналата година е бил пуснат късометражен анимационен филм „Принцесите: Приказен глас“, в който са събрани женски персонажи от различни популярни продукции на студиото. Сред тях са принцесите от „Бременските музиканти“ и „Летящият кораб“.

Според думите на Слашчева, компанията „Газпром-Медиа“ има интерес да се създаде киновселена, в която пътищата на всички жени герои от тези познати филми да се пресекат. „Казаха, че това ще бъде нашият отговор на „Барби“, че ние трябва да направим истински пълнометражен филм за нашите принцеси с техните красиви тоалети“, изтъква руската киношефка.

Слашчева споделя още, че „Союзмултфилм“ и писателят Сергей Лукяненко съвместно разработват медиен франчайз за руски супергерои. Предварителното работно заглавие на проекта е „Орденът на Алената звезда“. Той ще даде нов живот на персонажи като Аелита – марсианката със синя кожа от едноименния научно-фантастичен роман на Алексей Толстой, като Ихтиандър – човека амфибия от романа на руския писател Александър Беляев, и други. Въз основа на тази вселена ще могат да се разработват нови книги, филми, анимация и компютърни игри.

Последвайте ни и в google news бутон

Още по темата