Медия без
политическа реклама

Режисьорът на "Възвишение" разкрива голата истина за група "Жигули"

През август стартираха и снимките на още един нов български филм - на Мартин Макариев

снимка: архив на продукцията

Въпреки че в момента не излизат нови филми по кината (а и те кретат плахо на фона на пандемията), такива все пак се произеждат. Две нови български продукции започнаха снимки в последните дни.

Режисьорът на един от най-успешните родни филми в последните години "Възвишение" - Виктор Божинов (от когото в следващите години чакаме да реализира и проект по "Чамкория") даде началото на "Голата истина за група Жигули".

Филмът разказва историята на българска рок група от 80-те години, която се разпада точно на върха на славата си. С времето вкусовете на публиката се променят, а бандата е напълно забравена. В настоящия момент членовете ѝ са изпокарани помежду си, всеки от тях живее съвсем различен живот и тъне в неизвестност. Но неочаквано телефонно обаждане ги принуждава да загърбят враждите и да се съберат отново, почти насила. Лидерът на групата Фори (Михаил Билалов) се нагърбва със сложната задача да поведе "Жигули" отново към успеха, но с всеки изминал ден мисията започва да изглежда все по-невъзможна. В останалите роли ще видим Филип Аврамов (в ролята на Васо), Димитър Рачков (Киша), Герасим Георгиев - Геро (Пухи), Лилия Маравиля (Дарин Дардо) и Ирини Жамбонас (Соня). 

Жанрово "Голата истина за група" Жигули" е комедия. „Смятам, че през следващата година хората ще имат нужда от повече смях и усмивки. Целта на „Голата истина за група Жигули" не е да даде на зрителите само и единствено забавление. Искаме чрез добро настроение да накараме хората да се замислят какво се случи с тях през последните 30 години. Благодарни сме, че имаме възможност да работим, дори и в тази сложна обстановка, а екипът, който сме събрали, гарантира филм на високо ниво, който няма да ви остави равнодушни“, споделя режисьорът Виктор Божинов, който е работил и върху сериалите "Под прикритие", "Връзки" и "Стъклен дом". 

Оператор е Антон Бакарски, а снимачният процес ще продължи до края на август из цяла България, но най-знаковите сцени ще бъдат заснети в Бургас. Всеки, желаещ да попадне в кадър от филма, може да опита да стане част от него по време на заснемането на живото изпълнение на група „Жигули“ от 18:00 часа на 6 август, в рамките на фестивал, провеждащ се на морската гара в Бургас. "Голата истина за група Жигули" се очаква да излезе по кината у нас през 2021 г.

1 август бе денят на първата клапа за новия филм на режисьора Мартин Макариев, нашумял с "Диви и щастливи" и "Привличане". От екипа не разкриват подробности от сюжета на "В сърцето на машината", но уточняват, че историята по действителен случай е посветена на човещината, която може да вирее на най-неочаквани места. В главните роли ще видим Александър Сано, Христо Шопов, Юлиан Вергов, Христо Петков и др.

В техническо отношение "В сърцето на машината" ще е първият български филм, заснет в 4К и HDR качество, което позволява по-голям контраст и спектър от цветове. Премиерата му също ще е през 2021 г., а разпространител е компанията на Александър Сано "Силвърнойз ООД", която през последните месеци постигна завидни резултати с пътуващо автокино.

Още по темата