Медия без
политическа реклама

Принц Андрю или шивачката поемат кралските любимци

В последните години Елизабет II имаше 4 кучета – две коргита, едно дорги и един кокершпаньол

09 Септ. 2022
ЕРА/БГНЕС
Кадър, официално разпространен от Бъкингамския дворец за 90-годишнината на кралицата.

Принц Андрю вероятно ще поеме грижата за любимите кучета на покойната си майка кралица Елизабет II, съобщи Daily Mail, като цитира изказване на кралския биограф Ингрид Сиуърд пред списание Newsweek.

В последните години Нейно величество имаше четири кучета – две от предпочитаната й порода корги, кръстени Кенди и Мик, едно дорги – кръстоска между дакел и корги на име Санди, и кокершпаньол Лизи, наречен на нея. 

Сиуърд не изключва и възможността четириногите любимци да бъдат дадени за отглеждане и на дългогодишни служители на кралското семейство, които са се грижили за техните побратими от десетилетия.

Кралският биограф казва, че любовта на кралицата към нейните кучета е била несравнима през годините и е по-вероятно те да намерят дом сред членовете на кралското семейство. "Тя обича животните и направо обожава кучетата... Те бяха първата й любов и ще бъдат последната", коментира Ингрид Сиуърд.

"Предполагам, че кучетата ще бъдат гледани от семейството, вероятно от Андрю – той е този, който й ги е подарил", казва тя, добавяйки, че животните са млади.

Първото си куче – коргито Сюзън, Елизабет получава през 1944 г. като подарък от родителите си за своя 18-и рожден ден, когато навършва пълнолетие. По-рано тя буквално се е влюбила в коргито на баща си крал Джордж VI – Дуки, и иска да има свое собствено куче от тази порода. През живота си британската кралица е имала над 30 кучета, потомци на Сюзън, изчислява Daily Mail.

Авторката на книга, посветена на коргитата на кралицата – Пени Джунър, също предполага, че кучетата може да останат при персонала. "Грижата за кучетата понякога се е полагала на служители, но най-вече на доверената шивачка, асистентка и дясна ръка на кралицата Анджела Кели, на нейния също толкова доверен дългогодишен служител Пол Уайбрю, който беше видян да се разхожда с кралицата и кучетата в пародията на Джеймс Бонд", пише тя в книгата си от 2018 г.

"И двамата обичат кучетата, имат неограничен достъп до кралицата и се говори, че са много близки с нея", отбелязва кучешкият биограф.

 

Още по темата

АНКЕТА "СЕГА"

За кого ще гласувате на парламентарните избори на 9 юни?