Медия без
политическа реклама

Похитителят на кучетата на Лейди Гага получи 21 г. затвор

06 Дек. 2022
Гага с любимците си през 2020 г., преди похищението.
LadyGaga/SkyNews
Гага с любимците си през 2020 г., преди похищението.

Похитител на кучетата на Лейди Гага, стрелял по неин служител, беше осъден на 21 години затвор, предадоха осведомителните агенции. През февруари м.г. мъжът рани Райън Фишър, който разхождал домашните любимци на певицата, и открадна два от трите френски булдога. 

Подсъдимият Джеймс Хауърд Джаксън се е признал за виновен.  Разследващите са на мнение, че крадците не са знаели, че животните са собственост на Лейди Гага. Мотивът за престъплението е цената на тази порода кучета, която може да стигне хиляди щатски долари.

20-годишният подсъдимият и двамата му съучастници обикаляли района на Холивуд на 24 февруари 2021 г. "в търсене на френски булдог“, казаха прокурорите по-рано. Забелязвали служителя на Лейди Гага, Райън Фишър, с трите любимци на поп звездата.

Джаксън стреля по Фишър по време на обира, извършен близо до булевард “Сънсет”, като успява да открадне две от трите кучета. Близка камера обаче записва как мъжът вика за помощ, тъй като кърви. По-късно пострадалият определи насилието "много близък разговор със смъртта“ в публикации в социалните медии.

Лейди Гага обяви награда от 500 000 щатски долара, "без задаване на въпроси“, за да си върне домашните любимци.

Кучетата, наречени Коджи и Густав, бяха върнати няколко дни по-късно от Дженифър Макбрайд, която също е обвинена за съучастие в престъплението. 

Джеймс Джаксън също така прие обвинението за нанасяне на големи телесни наранявания и за нанесен преди това удар, съобщават от прокуратурата пред АП. „Споразумението за признаване на вина означава, че Джаксън е отговорен за извършването на хладнокръвен акт на насилие и осигурява справедливост за нашата жертва“, се казва в изявление. Мъжът беше обвинен в опит за убийство, заговор за извършване на грабеж и нападение с полуавтоматично огнестрелно оръжие.

Друг негов съучастник ще бъде осъден следващата година.

Последвайте ни и в google news бутон

Още по темата

АНКЕТА "СЕГА"

Колко медала ще спечели България на олимпийските игри в Париж 2024?