Медия без
политическа реклама

Паоло Дженовезе пристига с нов филм и книга през февруари

Италианският писател и режисьор на "Съвършено непознати" ще се срещне с българските си почитатели

26 Яну. 2023
"Първият ден от моя живот"
СинеЛибри
"Първият ден от моя живот"

Италианският писател, сценарист и режисьор Паоло Дженовезе е добре познат на българската (и международната) публика. Филмът му "Съвършено непознати" се сдоби с култов статут по целия свят и дори стана нещо като рекордьор, с двуцифрено число екранни и сценични римейкове - испански, френски, турски, гръцки, руски, китайски, мексикански... В кината неотдавна бе разпространена и неговата най-нова продукция "Супергерои", а на книжния пазар могат да се намерят и литературните му творби, издавани от "Колибри".

Ето защо е чудесна новина, че в края на февруари Дженовезе пристига в София, за да представи лично пред българските си почитатели своята нова книга "Първият ден от моя живот" и филмовата адаптация по нея, режисирана отново от самия него. Предвидени са две кино-литературни срещи: на 1 март ще бъде премиерата, а ден по-рано Дженовезе ще се срещне с публиката на вече познатия "Супергерои" - роман и филм. 

В "Първият ден от моя живот" участват обичаните италиански актьори Тони Сервило, Маргерита Буй, Валерио Мастандреа и др. Действието се развива в Ню Йорк, а героите са четирима: мотиваторът Наполеон, гимнастичката Емили, полицайката Арита и 12-годишният Даниел. Всички те са решили да се самоубият. Но миг преди да направят непоправимия жест, непознат човек – или ангел? – ги убеждава да сключат пакт: в продължение на седем дни той ще им покаже как животът продължава в тяхно отсъствие, след което ще ги остави да решат. 

Билети за "Супергерои" на 28 февруари в Casa Libri (ул. "Цар Асен" 64) има на https://epaygo.bg/, касите на EasyPay и в самата Casa Libri. Прожекцията започва в 18 часа, а срещата-разговор с Дженовезе от 20 ч. е с вход свободен, но трябва навреме да се обадите да си запазите място. "Първият ден от моя живот" пък ще бъде показан в първия ден от март в кино "Люмиер" от 18:15 часа. Билетите са отново на https://epaygo.bg и касите, а от 20:15, отново със свободен достъп, ще бъде и втората среща с писателя режисьор.

Въпреки че нехоливудското кино рядко получава (извънфестивално) разпространение на голям екран у нас и още по-рядко събира солидна публика, италианският писател, сценарист и режисьор Паоло Дженовезе е добре познат на българската аудитория.

 

Последвайте ни и в google news бутон

Още по темата

АНКЕТА "СЕГА"

Колко медала ще спечели България на олимпийските игри в Париж 2024?