Quantcast

Медия без
политическа реклама

На 75 Спилбърг дебютира... с музикален клип

19 Юли 2022

Стивън Спилбърг е на 75 години и е постигнал всичко в киното: над 40 филма като режисьор и близо 180 като продуцент, три награди "Оскар", шедьоври като "Челюсти", "Извънземното", "Списъкът на Шиндлер", "Спасяването на редник Райън", "Изкуствен интелект", "Уестсайдска история"... Очевидно обаче и в тази позиция е останало нещо, в което да дебютира. Тази седмица ветеранът за пръв път се изяви като режисьор на музикален видеоклип. Той засне видео към песента Cannibal на певеца на Mumford & Sons Маркъс Мъмфорд.

Новината съобщия самият изпълнител в своя профил в Инстаграм. Спилбърг е заснел видеото в един кадър със своя айфон, а музикантът пее и свири в училищен физкултурен салон в Ню Йорк. Като помощен персонал участва жената на Спилбърг, Кейт Капшоу. Тя играе ролята на фарт, бутайки въртящ се офис-стол, на който седи режисьорът с камерата си. 

 

От първа звездна величина е и четвъртият участник в нискобюджетната продукция - актрисата Кери Мълиган е автор на костюмите и звука, съобщава Variety. Звездата от "Великият Гетсби" е съпруга на Маркъс от 2012 г., имат и две деца.

Песента Cannibal ще намери място в дебютния соло албум на певеца, който ще излезе на 16 септември. В изявление, предоставено от издателската компания Island Records, той пише: "През януари 2021 по време на изолацията написах песен, наречена "Канибал". Занесох я на моят приятел Блейк Милз и започнахме процеса на създаването на този албум, наречен "Маркъс Мъмфорд". 

Още по темата