Quantcast

Медия без
политическа реклама

Джони Деп режисира филм за Модилияни с продуцент Ал Пачино

15 Авг. 2022
ЕРА/БГНЕС

Джони Деп може да не се е снимал във филм от две години покрай проблемите си със закона, но не е режисирал от четвърт век. 25 години след пълнометражния си режисьорски дебют "Смелият" - в който той и игра заедно с легендата Марлон Брандо, Деп отново ще застане зад камерата. Новината идва само четири дни, след като той получи първия си актьорски ангажимент от 2019 г. насам - във френската историческа продукция "Жан дю Бари".

Макар и нежелан в Холивуд след съдебните проблеми в последните години, току-що спечелилият процеса срещу Амбър Хърд актьор вече готви първата си филмова роля от 2020 г. насам. Джони Деп ще изиграе френския крал Луи XV в историческата продукция "Жан дю Бари".

Деп ще режисира "Модилияни", биографична драма за италианския художник, съобщава Variety. Продуцент ще бъде друг мастит актьор - Ал Пачино. Копродуцент е Бари Навиди, с когото Пачино е работил върху "Венецианския търговец" и "Саломе". Сценарият стъпва върху пиеса на Денис Макинтайър, а действието се развива в Париж през 1916 г. То проследява 48 часа на италианския художник и скулптор Амедео Модилияни, "дълго смятал себе си за критически и пазарен провал" (според прессъобщението на филма), които ще преобърнат живота му, подпечатвайки репутацията му на легенда. 

"За мен е голяма част да пренеса на екрана живота на г-н Модилияни - и пристъпвам към тази задача с истинско смирение", казва Деп в изявление. "В живота му е имало много трудности, но накрая и триумф - универсална човешка история, в която зрителите могат да се познаят."

Филмът е пореден опит на Джони Деп да рестартира кариерата си, след като обвиненията на бившата му съпруга Амбър Хърд в домашно насилие и последвалите съдебни дела разклатиха репутацията му и станаха причина той да загуби ролите в касовите франчайзи "Карибски пирати" и "Фантастични животни и къде да ги намерим". След като през юли спечели делото обаче, вятърът започна да се обръща. Засега Холивуд все още не е изразил желание отново да приласкае в обятията си низвергнатата звезда, но европейските продуценти охотно протягат ръка за работа с него.

Последният филм на Деп към момента е "Минамата", чиято премиера бе на "Берлинале" през февруари 2020 г.