Quantcast

Медия без
политическа реклама

Ник Картър от "Бекстрийт бойс" е обвинен в изнасилване

09 Дек. 2022
ЕПА/БГНЕС
"Бекстрийт бойс" концертират и записват активно и до днес. Ник Картър е крайният отдясно.

Ник Картър от "Бекстрийт бойс" бе обвинен в изнасилване от бивша фенка на групата. Тя твърди, че е била насилена от звездата като 17-годишна през 2001 г, съобщава АФП. Шанън Рут даде пресконференция заедно с адвоката си и каза, че е завела дело срещу изпълнителя за сексуално насилие след концерт на момчешката група в Такома, Вашингтон. 

"Макар че съм аутист и страдам от церебрална парализа, твърдя, че в живота ми нищо не ме е наранявало така, както това, което стори Ник Картър с мен", заявила през сълзи Рут, която днес е на 39 години.

След концерта в Такома тя поискала автограф от него, той я поканил в автобуса на групата и й предложил напитка със странен вкус, която била определена като "ВИП сок", каза адвокатът Марк Боскович. "След като тя изпила сока, Картър е отвел в тоалетната на автобуса, наредил й да коленичи и я принудил да прави орален секс", добави той. По думите му тийнейджърката, която била девствена, се разплакала и молела певеца да не го прави, но той продължил с агресията си. След това я изнасилил.

Картър, който сега е на 42 години, я обиждал и повтарял, че никой няма да й повярва, ако разкрие истината, каза още адвокатът.

Рут е подала иска си в Лас Вегас, щата Невада, където живеят и тя, и певецът. В жалбата са приложени сведения от още три жени, запазили анонимност, които също твърдят, че певецът е упражнил сексуално насилие върху тях.

През 2017 г. Ник Картър бе уличен в изнасилване от певицата Мелиса Шуман. Картър отхвърли твърденията й и прокуратурата не повдигна обвинение поради давност.

"Бекстрийт бойс" е американска момчешка група, създадена от мениджъра Люис Пърлман по подобие на "Ню кидс он дъ блок". При създаването й през 1993 г. най-младият член, Ник Картър, е едва 12-годишен. Издали са десет студийни и два концертни албума, сред които албум с коледни песни тази година, и са ги продали в над 100 милиона копия. Имат девет номинации за "Грами".

 

Още по темата