Медия без
политическа реклама

Модел оттегли обвиненията в изнасилване срещу Мерилин Менсън

Ашли Морган Смитлайн заяви, че е лъгала под натиска на бившата му годеница Евън Рейчъл Ууд

26 Февр. 2023
ЕРА/БГНЕС
Мерилин Менсън

Моделът Ашли Морган Смитлайн призна, че е излъгала за насилие, упражнено върху нея от страна на певеца Мерилин Менсън и оттегли всички обвинения срещу него, съобщи сп. People. Тя разкри, че е заблудила обществеността поради натиск от страна на бившата годеница на 54-годишния днес музикант – актрисата Евън Рейчъл Ууд. По думите на Смитлайн, Ууд се интересувала от формата на връзката й с Менсън. 36-годишната манекенка е подала клетвена декларация във Върховния съд на Лос Анджелис, в която твърди, че е била "манипулирана" да обвини рокаджията в психологическо, сексуално и физическо насилие.

„Евън ме попита извършвал ли е той с мен действия като бичуване, връзване, оковаване с вериги, жигосване, тормоз по време на сън, побой, изнасилване и прочее. След като й отговорих, че нищо подобно не се е случвало с мен, тя каза, че е възможно да не си спомням, но това не означава, че не е имало нещо“, казва манекенката.

Смитлайн пише в новата си декларация, че по време на разговорите с Ууд е започнала да се съмнява дали Менсън не я е малтретирал наистина, а тя да „потиска“ лошите си спомени за времето им заедно.

Ашли споменава в разговора и актрисата Есме Бианко, която по-рано също обвини американския певец в насилие, като делото бе уредено през януари с извънсъдебно споразумение. Моделът твърди, че е била многократно притискана от Ууд и други, включително Ашли Уолтърс, бивша асистентка на Менсън, която го съди за сексуално насилие и побой през 2021 г., от приятелката на Ууд Илма Гор и от актрисата от „Игра на тронове“ Есме Бианко, за да бъде убедено общественото мнение, че и тя е била малтретирани по начини, подобни на начините, по които твърдят, че са били малтретирани те. Смитлайн уточнява, че сексуалните й отношения с Менсън през 2010 г. са били краткотрайни и по взаимно съгласие.

Представител на Евън Рейчъл Ууд коментира: „Евън никога не е оказвала натиск или манипулирала Ашли. Именно Ашли е тази, която първа се свърза с Евън относно малтретирането, което е претърпяла. Жалко е, че тормозът и заплахите, които е получила след завеждането на федерално дело, изглежда, са я принудили да промени показанията си“, казва се в изявлението.

През юли 2021 г. Ашли Морган Смитлайн заяви, че в продължение на 2 години е била подлагана на сексуално насилие от музиканта, твърдейки, че той редовно я пребивал, дори веднъж счупил носа й, нанасял по тялото й рани с нож и я изнасилвал, докато спи. Тогава представители на музиканта отхвърлиха обвиненията, но обществеността повярва на Смитлайн, а не на него.

В сегашната клетвена декларация моделът заявява, че никога не е имала намерение да повдига наказателни обвинения срещу Менсън и не е погледнала съдържанието на гражданския си иск, преди той да бъде подаден по настояване на адвоката й Джей Елуонгър. Елуонгър обаче отговаря, че твърденията, че е оказвал натиск върху Смитлайн и не й е показал съдържанието на гражданската жалба „са категорично и доказуемо неверни“.

Още по темата