Медия без
политическа реклама

ФБР търси Мечо Пух

Агенцията издирва оригинален акварел с любимата мечка

20 Яну. 2020
Издирваната илюстрация на Ернст Шепард.
FBI/Twitter
Издирваната илюстрация на Ернст Шепард.

Вчера, навръх рождения ден на английския писател А. А. Милн, прочул се с историите за приключенията на Мечо Пух, ФБР помоли публично за помощ в издирването на рисунка с любимото на милиони мече, съобщава CNN. 

Всяка година на тази дата хора от всички възрасти си спомнят любимия герой в чест на А. А. Милн, написал  първата си детска книга за плюшения мечок през 1926 г.  

Акварелната творба, дело на Ернст Шепард, художника, помолен от автора да илюстрира популярната поредица от детски книги през 20-те години, е била открадната и федералните агенти не успяват да попаднат на следите ѝ. "Днес, в Националния Ден на Мечо Пух, молим да помогнете на ФБР да открие откраднатия акварел на Ернст Х. Шепард с най-прочутата мечка в Стоакровата гора”, гласи съобщението от 18 януари в акаунта на ФБР в Туитър. 

Картината с размери 11.5 на 6.6 см изобразява Пух, застанал пред голямо огледало. Илюстраторът е подписал акварела с инициалите си близо до долната част на огледалото. Не е ясно нито кога, нито от къде е открадната картината.

Илюстрацията е публикувана и в Националната база данни за откраднати произведения на изкуството и културни ценности в САЩ и чужбина. Властите молят всеки, който разполага с информация за произведението на изкуството, да се свърже с офис на ФБР или да съобщи онлайн на адрес https://tips.fbi.gov/.

Последвайте ни и в google news бутон

Още по темата