Медия без
политическа реклама

66 автори подреждат малки графични форми в „КО-ОП“

По време на изложбата ще има акция за разпродажба на авторски творби по 50 лева

19 Дек. 2023
Кирил Кръстев-Кироки, Bunny sleep
СБХ
Кирил Кръстев-Кироки, Bunny sleep

Единадесетото издание на форума „Малки графични форми“ се открива днес от 18.00 ч. в столичната галерия „КО-ОП“ на бул. „Янко Сакъзов“ 17. Провеждана винаги в края на годината, инициативата на секция „Графика и илюстрация“ към Съюза на българските художници ни подсеща, че малкоформатната графика е изключително подходящ подарък за празниците и уникална възможност да внесем в домовете си стойностни художествени произведения. Ето защо по време на изложбата ще има и акция за разпродажба на авторски образци, при която ценителите ще могат да се сдобият с графично произведение на атрактивната цена от 50 лева.

Галерия „КО-ОП“ за четвърти пореден път е домакин на събитието. Тази година в него участват 66 автори със 138 произведения общо. През своя специфичен фокус изложбата очертава многолика панорама от посоки и тенденции в съвременното българско графично изкуство.

Като платформа, събираща работи на автори от цялата страна и от различни творчески поколения, изложбата е от малкото изяви, отворени и за най-младите – студенти и ученици от художествени учебни заведения.

Зрителите ще имат шанса да се убедят в многообразието на артистичните превъплъщения и находки, както и в богатството  от класически и експериментални графични способи за печат: офорт, акватинта, суха игла, преге, мецотинто, висок печат, литография, сериграфия, ризо и дигитален печат. Форумът показва колко многолико е съвременното българско графично изкуство, демонстрирайки различните стилови и художествено-естетически търсения на авторите.

При откриването на изложбата ще бъдат обявени и тазгодишните награди, които СБХ връчва в чест на една от ярките фигури в българската графика – Стефан Марков (1940 – 2000), както и другата традиционна награда – тази на „Директа“, представител на хартиите „Фабриано“.

Последвайте ни и в google news бутон

Още по темата