Quantcast

Медия без
политическа реклама

Водният режим в Перник ще бъде облекчен заради коронавируса

09 Март 2020
МИХАЕЛА КАТЕРИНСКА

Заради регистрираните първи случаи на коронавирус в страната и обявената грипна епидемия, водният режим в Перник ще бъде облекчен, съобщи БНТ. Кметът на града Станислав Владимиров съобщи, че се обсъжда вариант вода да няма само през нощта.

За целта Министерството на околната среда и водите трябва да разреши увеличаване на водоподаването от язовир "Студена". След разрешение от ведомството веднага ще се пристъпи към по-облекчен режим, като надеждите са това да се случи още през следващата седмица.

В момента обемът на язовир "Студена" е 5,7 млн. куб. м. През последната седмица има рекордни притоци. Метеорологичните прогнози също са добри.

"При липсващи дезинфектантни в аптеките и необходимостта от по-строга лична хигиена обсъждаме варианта режим да има само нощем", заяви кметът Владимиров.

Той се надява това да стане още през следващата седмица. От сутринта разкритият телефон в общината за сигнали на граждани не е спрял да звъни. Хората са притеснени, че заради режима не могат да спазват препоръките на лекарите по отношение на засилване на хигиената

Още по темата