Медия без
политическа реклама

Влакът от Варна за София дерайлира край Търговище

Прокуратурата започна разследване на инцидента, при който няма пострадали хора

16 Март 2023Обновена
btvnovinite.bg

Бърз влак е дерайлирал край гара Дралфа, Търговище, съобщи bTV. Той е пътувал по направление Варна-София.

Инцидентът е станал малко преди 7:30 ч. тази сутрин. Няма информация за пострадали хора. Дерайлирал е последният вагон, като според разкази на самите пътуващи инцидентът не е бил сериозен.

"Тъкмо тръгнахме от гарата с по-бавна скорост и при преминаване през стрелките от единия коловоз в другия, последният вагон не успя да влезе", разказа една от пътничките, цитирана от bTV.

От НКЖИ уточниха, че инцидентът е станал в 7:22 ч. Възникнал е проблем по инфраструктурата под последния вагон. Причините се изясняват. Влакът е продължил движението си в 8:40 ч. без последния вагон.

Движението на влаковете в участъка Дралфа-Попово по направление Варна-София е преустановено. За пътниците в участъка са осигурени автобуси, съобщи БНТ.

Заради инцидента беше открито досъдебно производство от районната прокуратура в Търговище. "Изяснява се размерът на нанесените щети, както и причините и обстоятелствата, довели до инцидента. В хода на разследването ще се установява има ли данни за човешка грешка, или става дума за възникнала техническа неизправност", съобщиха от прокуратурата.

Ключови думи:

влакове, БДЖ

Още по темата