Медия без
политическа реклама

Съветникът на Тагарев се извини, но отрече основното обвинение

29 Авг. 2023Обновена
Мустафа Емин

Мустафа Емин - съветник на военния министър Тодор Тагарев и член на "Да, България", е вдигнал скандал в "Пирогов", като настоявал дете да бъде извадено от детската шокова зала, за да бъде настанено там неговото дете, разказаха служители на спешния институт.

"Нощес в "Пирогов" дойде Емин Мустафа с детето си. Държа се арогантно и скандално, като първоначално искаше да извадят от детска шокова зала дете в шок, за да влезе неговото, което беше с една малка раничка, заплаши с министъра на здравеопазването, като не се съобрази, че той е работил в "Пирогов" и можем да проверим", разказва във "Фейсбук" медицинската сестра Неда Диманова. Жената раказва, че същите заплахи Емин отправил и за да получи документите, които преди това му бяха дадени от залата. "Попитах "господаря" от Рибново така ли си представя упражняването на властта, която му е дадена от нас народа и не се ли представя твърде неприемливо за поста, който твърдеше, че заема", пише още Диманова. От разказа й не става ясно какъв точно е бил проблемът с детето на Емин, за да търси той спешна помощ в "Пирогов".

"Болница "Пирогов" е обслужвала и продължава да обслужва всеки преминал прага й пациент по установени, важащи за всички, медицински правила. Всяка форма на агресия е недопустима, пречи на нормалния ритъм на работа и е в ущърб както на пациентите, така и на  медицинските екипи, Тъжно е когато публични лица дават лош пример с агресивно отношение и неуважение към медицинското съсловие и структури", заявиха в официална позиция от спешния институт.

Тази вечер в профила си във Фейсбук Мустафа Емин отрече частично случилото се, като отхвърли основното обвинение. Детото му - не уточнява на колко години е, си ударило челото в ръба на масата и от болница в "Люлин" го насочили към "Пирогов". Там обиколили 4 кабинета, докато му зашият челото. Емин отрича да е настоявал да извадят дете от противошоковата зала, за да настанят неговото, и се извинява, ако все пак е нагрубил някого. 

 

 

Мустафа Емин се открива на сайта на "Демократична България" като "демократ от Родопите, учредител и член на Националния съвет на „Да, България!“. Краткото му представяне гласи: Бори се за разширяване на демократичното пространство в смесените райони. Чрез създадената от него фондация „Креативна Общност“ се поставя в услуга на идеите за пряка демокрация и гражданско участие в управлението на локално, местно и национално ниво. Неговите интереси са свързани с регионално развитие и местно самоуправление.

Случаят предизвика мигновени реакции от всички страни. "Съжалявам и се извинявам за случилото се. Ще проверя веднага", написа под поста на пироговци Ивайло Мирчев. "Извършваме проверка на случая, за установяване на истинността. Веднага след това ще бъдат предприети необходимите действия", коментираха от военното министерство.

"Да, България" не толерира каквито и да било прояви на арогантно поведение и злоупотреба с властови позиции. Това е абсолютно несъвместимо с човешките норми и етичните правила на организацията. С оглед необходимостта от пълно изясняване на фактите и обстоятелствата около този случай е сезирана Националната контролна комисия на партията. След изготвянето на доклада ѝ в кратки срокове, ръководните органи ще вземат решение за последващи действия в рамките на партията", написаха от движението.

 

Ключови думи:

Пирогов, Мустафа Емин

Още по темата

АНКЕТА "СЕГА"

За кого ще гласувате на парламентарните избори на 9 юни?