Quantcast
Стотици бяха евакуирани след пожар в Медицинския университет в Плевен | СЕГА
facebook
twitter

България

Стотици бяха евакуирани след пожар в Медицинския университет в Плевен

Десетки пожарникари гасиха пламъците, които изпепелиха покрива на Ректора
909
 БНР

Стотици студенти, преподаватели и студенти бяха евакуирани след голям пожар в Медицинския университет в Плевен, който изпепели покрива на Ректората по обяд. Няма пострадали, а няколко екипа на пожарната и повече от 25 пажарникари гасиха пламъците, които се виждаха от много краища на града, близо 2 часа.

 "В 12:45 наши служители информират телефон за 112 наличие на пожар в централния корпус на университета - Ректорат 1. В централната част на покрива се появява дим. Своевременно пожарните екипи са на територията на университета и след усилия около 1 час и 10 минути пожарът в момента вече е загасен. Само материални щети има", обяви пред БНР ректорът на МУ проф. Добромир Димитров. По негови думи е сработила противопожарната система на университета, всички студенти и администрация били евакуирани своевременно.

"За щастие, само материални щети има. Имаме ремонт, но в източното крило, а пожарът започва в южното. Ще изясняваме дали има причинно-следствена връзка между двете. В момента е спокойно", каза още Димитров. По-рано днес Велина Дукова от пресцентъра на Медицинския университет предположи: „Най-вероятно е предизвикан от текущия ремонт точно на покрива на ректората от външни фирми“.

Още

Пожар избухна в луксозен комплекс в Банско

23.01.2022

Обновена

5684
Стотици деца бяха евакуирани при пожар в училище

04.01.2022

541
Парламентът на Южна Африка беше опустошен от пожар

02.01.2022

903