Quantcast

Медия без
политическа реклама

Сербезова ще съди бившия директор на Онкологията за клевета

Причината е твърдение на проф. Константинов, че министърът има тежки финансови зависимости от фармацевтичния сектор

13 Юли 2022
БГНЕС

Министърът на здравеопазването в оставка Асена Сербезова ще заведе дело за клевета срещу бившия директор на Университетската специализирана болница за активно лечение по онкология - д-р Стефан Константинов. Това съобщиха от преслужбата на Министерството на здравеопазването.

Завеждането на делото е заради твърдения на д-р Константинов, изказани по-рано днес в сутрешния блок на Би Ти Ви. Д-р Константинов каза в ефира на медията, че министър Сербезова има тежки финансови зависимости от фармацевтичния сектор. Според него мотивите, с които е отстранен, са абсолютно несъстоятелни. По думите му болницата е в прекрасно финансово състояние - за 4 г. са изчистени просрочени задължения за 7 млн. лв. За първи път е платен и данък на Столична община в размер на 1.2 млн. лв.

Той посочи и, че знае кой е подал сигнала срещу него - проф. Панайот Куртев, който сега е назначен на негово място за шеф на Онкологията.

Преди дни министър Сербезова освободи от директорския пост д-р Константинов заради констатирани нарушения. Повече за мотивите й, може да видите тук:

Директорът на Онкологията в София д-р Стефан Константинов е освободен от поста, след като по постъпили сигнали в Министерството на здравеопазването звеното "Вътрешен одит" е извършило проверка в УСБАЛО ЕАД, която е констатирала нарушения на Закона за обществените
Какво мотивира здравният министър Асена Сербезова да прави промени в ръководството на болница, чиито резултати се подобряват? Да се занимава с неоснователен анонимен сигнал, който е проверяван два пъти и в който няма сериозни нарушения?

 

Още по темата