Медия без
политическа реклама

РИОСВ за боклука: Варна е в окаяно състояние!

11 Авг. 2022
Ситуацията във Варна от около месец е такава.
FB/ Стела Николова
Ситуацията във Варна от около месец е такава.

И РИОСВ - Варна се възмути от ужасната ситуация с преливащите контейнери в града. Това е и първата реагирала институция, след като досега недоволство проявяваха граждани, медии и опозиционни партии. "Градът е в окаяно състояние, по отношение на чистотата и битовите отпадъци", заяви днес пред БНР шефът на екоинспекцията Ерджан Себайтин. Предстои да бъде наложена глоба от 3 000 до 10 000 лв. Според Себайтин тя ще е персонално за лицето, отговорно за чистотата, като кметът прехвърлил тези задачи на шеф на дирекция. Освен това екоинспекцията е изискала анализ защо и как са допуснати проблемите, чака и предложения за мерки.

Както е видно, глобата едва ли ще стресне някой особено. Но институционалният натиск и шумът по темата е възможно да повлияят. Ситуацията е много тежка в районите "Одесос", "Приморски" и курортите. За проблемите реално признава и община Варна, след като съобщи преди 10 дни, че от началото на годината фирмата по чистота ЗМБГ е санкционирана със 118 000 лв. Други версии, които се чуха от представители на градската управа или съветници, са: неправилно изхвърляне на отпадъците от хората, липса на работна ръка, завишени количества боклук през лятото, които са повече от квотата на града в сметището в Аксаково.

Още по темата:

Всеки български абсурд може да стане непридизвикано по-голям. Доказа го флашмобът днес на стълбите на сградата на община Варна. Той бе по повод тежката ситуация със сметоизвозването в града. Протестът се състоеше в слагането на торби на стъпалата.

 

Последвайте ни и в google news бутон

Ключови думи:

Варна, смет, боклук, РИОСВ

Още по темата

АНКЕТА "СЕГА"

Колко медала ще спечели България на олимпийските игри в Париж 2024?