Медия без
политическа реклама

Пътници отказаха да слязат от самолет, кацнал във Варна вместо в София

Транспортният министър поиска доклад нарушени ли са права на пасажерите

29 Май 2023
На летището във Варна имало автобуси, които трябвало да извозят всички до София. Част от пътниците обаче отказали да слязат от самолета.
Летище ВАРНА
На летището във Варна имало автобуси, които трябвало да извозят всички до София. Част от пътниците обаче отказали да слязат от самолета.

Пътници се барикадираха в самолет на Wizz Air, който вместо в София кацнал във Варна, без хората да бъдат предварително уведомени, разказва БНР. Случаят е от петък, но за него се разбра днес от видео в социалните мрежи.

По информация на пътувалите български граждани самолетът излита с 3 часа закъснение от Абу Даби. Компанията е била уведомена предварително, че кацането на софийското летище няма да бъде позволено заради планиран ремонт. Въпреки това без предупреждение самолетът излита и пътниците били уведомени минути преди да кацнат във Варна.

Там имало автобуси, които трябвало да извозят всички до София. Част от тях обаче отказват да слязат от самолета.

"Вие сте мошеници и измамници. Имаме права и сме хора, платили сме си да кацнем в София. Всичко ще гръмне, а сега ще ги направи известни още повече Wizz Air…извикайте полиция…Знаят още с потеглянето ни оттам, че няма да кацнат в София, но не предупреждават", разказват пътници във видеото, разпространено в социалните мрежи.

От Летище "София" са потвърдили пред БНР, че пистата е била затворена заради ремонт и самолетната компания е била уведомена. Wizz Air посочи, че ще излезе с позиция по-късно днес.

Министърът на транспорта Христо Алексиев е разпоредил проверка на ситуацията.

„Наредих на ръководството на ГД „Гражданска въздухоплавателна администрация" да извърши щателна проверка на причините, довели до ситуацията на летище Варна, при която пътници отказаха да слязат от самолета. Най-вече държа да бъде изяснено от проверяващите дали са спазени правата на пътниците", е казал Алексиев, цитиран от пресцентъра на министерството. 

 

Последвайте ни и в google news бутон

Още по темата