facebook
twitter

България

"ПСТ Груп": Цените ни са такива, защото ремонтираме европейска столица

Дружеството даде нова версия за пейките от 10 218 лв. и влезе в противоречие с общината
2069
 Илияна Кирилова
Скъпо, като за европейска столица.

"Моля да имате предвид, че влаганото градско обзавеждане е предвидено за обновяването на централна градска част на европейска столица, като съответно са поставени високи изисквания за вида и качеството на влаганите материали." Това акцентират от "ПСТ Груп" в отговори до в. "Сега" на редица въпроси, зададени във връзка с публикацията на вестника от вторник за безобразните цени, на които общината купува градска мебел за ремонтите в центъра. От фирмата, която обновява пл. "Св. Александър Невски", пл. "Народно събрание", градинките при СУ, "Св. София" и "Кристал" твърдят, че са положили максимални усилия да предложат най-ниските цени, тъй като те били едни от основните образуващи елементи на крайната ни оценка в търга.

На въпрос как ще коментират, че мебелите в тяхната оферта са доста по-скъпи от сходни продукти на други фирми, от "ПСТ Груп" отговарят, че "цените в нашата оферта и към настоящия момент не са по-високи от цените на сходни продукти, които изпълняват изискванията на тръжната процедура". По повод скандалната цена от 1000 лв. на кошче за боклук, от фирмата обясняват, че не било коректно да се сравняват други кошчета от различен материал, който на всичкото отгоре не отговарял на тръжните изисквания. И все пак защо едно кошче струва 1000 лв. остава без коментар. За парчето ламарина с размер 40/40/60 см с цена 464 лв. без ДДС "ПСТ Груп" посочва, че "цитираният знак включва гранитния блок, структурата за поставянето на знака, знака и дейностите по доставка и монтаж", но това не личи от ценовата оферта.

Производител и доставчик на пейките с класически дизайн с единична стойност 849 лв. без ДДС е сръбската фирма "Корали" ООД. По отношение на цитираните от нас пейки на цена от 10 218 лв. "ПСТ Груп" заявява, че те са "идейно проектантско решение, което към настоящия момент не е предвидено за осъществяване в никоя от зоните, за които има окончателен проект". Тази версия противоречи на информацията, която "Сега" получи от общината. "В ценовото предложение е посочено, че в зоната ще бъдат доставени и монтирани и 11 броя монолитни каменни елементи с пейки с единична цена 10 218.60 лв. Те представляват големи елементи от лят камък, които се изливат на място и върху тях се монтират дървени пейки. По проект те са предвидени в зоната на „Св. Александър Невски“ и Военния клуб, където СМР все още не е стартирало и не могат да бъдат видени на място", твърдят от "Московска". Любопитен детайл тук е, че изпълнителят на ремонта нарича въпросното изделие "пейка", противно на казаното от Фандъкова, че не е пейка.

ГАРАНТИРАНО

На въпрос как ще гарантира, че е договорила най-добрите цени за градските мебели, които общината ще плати, от "ПСТ Груп" уточняват, че имат многогодишен опит в сферата на строителството и могат да гарантират, че са предложили висококачествени материали на конкурентни цени. Толкова.

ПРИДОБИВКА

Работници от "Джи Пи Груп" започнаха да поставят на столичния площад "Славейков" вчера пейките, чиято единична цена с доставка и монтаж е 8922 лв. без ДДС. Артикули от същия модел и от същия производител вече има и на площад "Гарибалди". Според офертата на изпълнителя става дума за "кашпи и пейки от лят камък по архитектурен детайл". В документацията пише, че на "Славейков" трябва да има седем такива кашпи и пейки, а на "Гарибалди" – пет, които са описани като "кашпи с места за сядане". В пространството пред сградата на фалиралата КТБ обаче със сигурност има повече от пет артикула от този вид. На външен вид особена разлика между двата модела няма, като на някои места зад седалките има и облегалки. Цената и на двата вида пейки е една и съща, като общата стойност на поръчаните от Столичната община 12 изделия е 107 065 лв. без ДДС.        

2

Влез или се регистрирай за да коментираш

Още

Новото дружество за язовирите първо си напазарувало коли

09.01.2020

19171 12
Александровска болница получава над 4 млн. лв. за ремонт и оборудване

23.12.2019

795
Пълен провал със "Западен парк" - ще е готов през март 2021 г.

11.12.2019

959 5

Коментари

Invisible

   Цената на тези пейки е завишена 5 пъти.

   Поръчайте една на фирма която прави надгробни паметници.

   Журналистите до сега трябваше да го направят този експеримент.

SvSophia
снимка на SvSophia

Я пссст!

Влез или се регистрирай за да коментираш

bool(false)