Медия без
политическа реклама

Прокуратурата започна дело за строежа на нова детска болница

Разследва се длъжностно лице от Министерството на здравеопазването

14 Март 2022
Снимка: Архив

Специализирана прокуратура е образувала досъдебно производство за това, че длъжностно лице от Министерството на здравеопазването е нарушило и не е изпълнило служебните си задължения във връзка с възлагането и изпълнението на обществена поръчка за избор на изпълнител за изграждане на Национална многопрофилна детска болница, съобщиха от държавното обвинение

Разследването е възложено на следовател от отдел „Следствен“ при Специализирана прокуратура. Подробна информация по случая ще бъде предоставена след приключване на разследването, се казва още в съобщението. Не се уточнява обаче кое е длъжностното лице, което се разследва.

В началото на годината бившият министър на здравеопазването в служебното правителство Стойчо Кацаров заяви, че атаките срещу него са продиктувани от действията му във връзка с новата детска болница. "Истинската причина да се прави опит да се петни името ми е свързана с няколко големи столични болници и най-вече с детската болница. Това е истинската причина", коментира Кацаров, като уточни: "За детската болница има платени 10 млн. лева без да е извършена никаква дейност, без законово основание да се платят тези средства и до този момент не са предприети никакви действия за разкриване на истината около този случай".

Консорциумът „Детско здраве“ с водещото участие на фирма „Главболгарстрой“, който спечели договора за реконструкция на старо скеле в кампуса на Александровска болница и изграждането на детска болница, не смята да се отказва от проекта.

 

Още по темата