Медия без
политическа реклама

Мъж беше брутално пребит за една бира

Бащата на нападателите смята, че били провокирани

50-годишният Галин е със счупен нос и с множество кръвонасядания по лицето и главата.
стопкадър
50-годишният Галин е със счупен нос и с множество кръвонасядания по лицето и главата.

Двама братя пребиха жестоко 50-годишен мъж в казанлъшкото село Горно Черковище, след като защитил продавачката в магазина от словесната им агресия, съобщи bTV, след като беше разпространено видео от инцидента.

Мехмед и Ахмед отишли в магазина, за да получат безплатна бира от печеливша капачка. Зад щанда била Ангелина Пондева, която им обяснила, че трябва да вземат подаръка си от по-голяма верига супермаркети в Казанлък. "Тогава се развикаха: ти на каква се правиш ?! След като я продаваш тази бира, аз си искам печалбата", разказва жената. В спора се намесил 50-годишният Галин Черакчиев, който бил на опашката. Това  отприщило агресията на младия Мехмед. "Просто му казах, че като не я дават тук, да я вземе от големите вериги магазини. Той ме удари с глава и ми текна кръв от носа", обясни пострадалият.

На видеото се вижда, че след удара на Мехмед се намесва и брат му Ахмед. "Без думи буквално хвана Галин и го събори на земята и започна жестоко да го удря по главата и по цялото тяло", разказва продавачката. Пребитият  не помни нищо след първия удар. Според медицинската експертиза той има счупени кости на носа, както и множество кръвонасядания по лицето и главата. Братята са задържани веднага и е образувано досъдебно производство. Те са криминално проявени. Според баща им Смаил Мурджев  синовете му са много добри момчета. "Просто им се паднала награда една бира и ходили до магазинерката да си я получат. Като им се е паднало, би трябвало да си я получат. Тази бира трябваше да се даде !”, категоричен е той.  Синовете му нямало да нападнат Галин, ако не били провокирани. "Или е бил провокиране от него, или от магазинерката. И те са виновни донякъде, но са и провокирани", добави още Смаил.

Заради подобен случай наскоро в Габрово избухна масово недоволство. Тогава роми пребиха магазинер, което отприщи протести срещу агресията на малцинството. 

Последвайте ни и в google news бутон

Още по темата