facebook
twitter

България

Фандъкова възложи да се търсят нови ограничители за "Графа"

324
Трети човек пострада при спъване в каменните блокове от началото на март.

Серията инциденти с ограничителите по ул. „Граф Игнатиев” в София принудиха кмета Йорданка Фандъкова да признае проблема и да обяви курс към търсене на нещо по-безопасно за гражданите. „Възложила съм на главния архитект Здравко Здравков и на проектантите на обекта да проучат възможностите за смяна. Ще направим всички усилия доброто изпълнение на проекта да не пострада, но да бъдат подменени с други варианти на обезопасяване. Да оставим трамваят да се движи без обезопасителни съоръжения също е опасно“, заяви тя. Час след анонса БГНЕС съобщи, че пореден минувач се е спънал в „перките” и се е наранил. Инцидентът е станал в зоната, в която вече пострадаха двама пешеходци.

На помощ на общината се притече гражданското сдружение „Спаси София”. „Те (перките - б.р.) са неподходящи, грозни и опасни, като за краткото им съществуване станаха причина за поредица от тежки инциденти с пешеходци - ясен индикатор, че решението не работи”, коментираха от организацията във Фейсбук. Тя е внесла официално предложение до зам.-кмета по транспорта  Дончо Барбалов и до шефа на Пътна полиция в СДВР комисар Тенчо Тенев. „Посочваме различни варианти за замяна на опасните ограничители с по-подходящи. Разграничаването между трамвайното трасе и пешеходната част може и трябва да бъде преди всичко визуално, а не физическо - с метални елементи по настилката или с подмяна на ивицата с настилка в различен, открояващ се цвят”, коментираха от „Спаси София”.

Ключови думи:

Граф Игнатиев
2

Влез или се регистрирай за да коментираш

Още

Перките по Графа вече ги няма и са заменени с колчета

18.05.2019

2476 23
Столичани ще трябва да скрият климатиците и сателитните чинии

17.05.2019

Светослав Спасов

2052 12
Столичната община е платила вече 65% от ремонта на "Графа"

Коментари

ablepsia

#НАПРАВЕТРОТОАРИБЕ!

Гретел

Добрутро! Сегашните "перки" не са направени да се виждат визуално и да се предпазват гражданите, а да пречат физически и да ги спъват . А, ако и претрепят някой и друг гражданин, това показва, че все пак вършат нещо...

 

Влез или се регистрирай за да коментираш

×