facebook
twitter

България

Фандъкова възложи да се търсят нови ограничители за "Графа"

323
Трети човек пострада при спъване в каменните блокове от началото на март.

Серията инциденти с ограничителите по ул. „Граф Игнатиев” в София принудиха кмета Йорданка Фандъкова да признае проблема и да обяви курс към търсене на нещо по-безопасно за гражданите. „Възложила съм на главния архитект Здравко Здравков и на проектантите на обекта да проучат възможностите за смяна. Ще направим всички усилия доброто изпълнение на проекта да не пострада, но да бъдат подменени с други варианти на обезопасяване. Да оставим трамваят да се движи без обезопасителни съоръжения също е опасно“, заяви тя. Час след анонса БГНЕС съобщи, че пореден минувач се е спънал в „перките” и се е наранил. Инцидентът е станал в зоната, в която вече пострадаха двама пешеходци.

На помощ на общината се притече гражданското сдружение „Спаси София”. „Те (перките - б.р.) са неподходящи, грозни и опасни, като за краткото им съществуване станаха причина за поредица от тежки инциденти с пешеходци - ясен индикатор, че решението не работи”, коментираха от организацията във Фейсбук. Тя е внесла официално предложение до зам.-кмета по транспорта  Дончо Барбалов и до шефа на Пътна полиция в СДВР комисар Тенчо Тенев. „Посочваме различни варианти за замяна на опасните ограничители с по-подходящи. Разграничаването между трамвайното трасе и пешеходната част може и трябва да бъде преди всичко визуално, а не физическо - с метални елементи по настилката или с подмяна на ивицата с настилка в различен, открояващ се цвят”, коментираха от „Спаси София”.

Ключови думи:

Граф Игнатиев
2

Влез или се регистрирай за да коментираш

Още

"Граф Игнатиев" пак ще се разкопава
"Граф Игнатиев" пак ще се разкопава
Чугунени колчета заменят "перките" по "Граф Игнатиев"

20.03.2019

2411 43
Фандъкова обяви премахването на "перките" от "Граф Игнатиев"

12.03.2019

3640 35

Коментари

ablepsia

#НАПРАВЕТРОТОАРИБЕ!

Гретел

Добрутро! Сегашните "перки" не са направени да се виждат визуално и да се предпазват гражданите, а да пречат физически и да ги спъват . А, ако и претрепят някой и друг гражданин, това показва, че все пак вършат нещо...

 

Влез или се регистрирай за да коментираш

×