Медия без
политическа реклама

Една година не стигна за ремонт на асансьор в София

13 Февр. 2024
Този асансьор по нищо не личи да е готов да заработи след два дни.
БГНЕС
Този асансьор по нищо не личи да е готов да заработи след два дни.

Неработещ асансьор превръща пресичането на бул. „Цариградско шосе“ в истинско мъчение за столичани. Става дума за съоръжението между "Полигона" и "Младост 1", което е повредено от близо година. В общината са подадени над 200 сигнала, съобщава БГНЕС. Асансьорът уж се ремонтира, като изпълнителят е получил парите за ремонта авансово. Ремонтът трябва да приключи след два дни - в четвъртък, но днес е тотално изтърбушен и неизползваем, т.е. малки са надеждите фирмата да спази срока си. Кадри на агенцията показват счупени стъкла, изтърбушени бутони и ел. инсталация, захвърлени механизми.

Пресичането става много трудно, особено за възрастните хора и майките с деца, които са принудени да ги носят на ръце. За много от тях това ежедневно изпитание не е еднократно и се е превърнало в истинско мъчение, тъй като необходимата инфраструктура от детски градини, училища, магазини и болници се намират от другата страна на булеварда.

Метростанциите на София също са пълни с неработещи съоръжения, най-вече ескалатори, които се спират често за повече от две седмици. По улиците в центъра пък има неработещи от месеци часовници.

Последвайте ни и в google news бутон

Още по темата