facebook
twitter

България

Двама души могат да обжалват оневиняването на Московски

3272
Илияна Кирилова
Ивайло Московски

Двама души имат право да обжалват прекратяването на делото за катастрофата с моторната шейна, управлявана от бившия министър на транспорта Ивайло Московски, при която загина 3-годишният му син. Това става ясно от постановлението, с което прокурор Емилия Варадинова от Софийската градски прокуратура прекратява разследването срещу Московски.

Варадинова приема, че трагичният инцидент е случайно деяние, защото Московски не бил длъжен и не могъл да предвиди последиците. Освен това не е бил запознат с правилата за снегомобилите. Изводите й могат да бъдат оспорени пред Софийския градски съд от майката на загиналото дете, както и от собственика на трите моторни шейни.

Постановлението е от 3 януари. Срокът за обжалване е 7 дни от получаването на преписка от документа. Говорителят на градската прокуратурата Зорница Таскова каза в понеделник пред "Сега", че във вторник би могла да провери дали този срок е изтекъл. В съда няма данни постановлението да е обжалвано.

След като постановлението влезе в сила, собственикът на шейните може да си ги получи обратно. Досега машините са държани като веществено доказателство.

3

Влез или се регистрирай за да коментираш

Още

Украйна обеща на Русия политика на "моркова и тоягата"

23.05.2019

1331 9
Швеция ще съди Асандж за изнасилване

14.05.2019

235
"Дойче банк" предаде на прокурор документи за Тръмп

25.04.2019

1808 15

Коментари

mi6osp.

Комедия с продължение.

Vincent Vega
снимка на Vincent Vega

Кой ще обжалва от името на загиналото детенце?

Къде е шибаната прокуратура?

Тази държава е бегала. Достигнала е до "point of no return". Има символите - знаме, герб и министерски съвет даже, но е добре да си по-далеч от нея.

Няма справедливост за детето!

Тренд Петков

става това, което по никаква житейска логика не би трябвало....кой печели? Московски? То тази печалба, даже да предположим че е от страшен страх от Наказателния кодекс, каква печалба е? Да сгрешиш и да убиеш детенцето си е лошо,да, безпорно лошо...Но се случва,не е той първи и единствен. Колко бащи си избиха децата в катастрофи...Да си спестиш някакво наказание, и то условно,срещу това, да те презират до живот? Та чак да са изнудени в така докачливата ни иначе прокуратура да станат за смях на хората заради теб? Не сте ли забелязали колко са чувствителни и реват, когато някой като Панов, единствен, рече да провери какви ги вършат? А сега пред цял народ си направиха реклама....като реклама на проститутка в Амстердам. Иначе почтен квартал, строги здания, витрини със плътни завеси....и когато ги дръпнат...вътре осветена гола жена.Заблудила ли ви е, че така обича да си седи, а не е проститутка? И прокуратурата така...по ирония на съдбата сама дръпна завесата. Но да не си помислите че е проститутка....не,тя просто така си стои.

Влез или се регистрирай за да коментираш

×