facebook
twitter

България

От днес започва ремонт и на "Шишман"

201
Илияна Кирилова
Цветът на новите улуци по "Граф Игнатиев" за пореден път предизвика гнева на столичани.

От вторник неизвестно докога се преустановява движението за автомобили по ул. „Цар Шишман” в София в отсечката между „Граф Игнатиев” и „Ген. Паренсов”, съобщиха от Столичната община. Спирането е заради цялостната реконструкция на пространството около църквата „Св. Седмочисленици” и ремонта на „Графа”. Ще бъде въведена временна организация на движението, като посоката на движение по „Ген. Паренсов“ до ул. „Цар Шишман“ ще е откъм бул. „Васил Левски“. Работата ще се изпълнява поетапно, за да се облекчи достъпът на пешеходците, допълват от кметството. По време на ремонта ще се изградят нови тротоари, като ширината от страната на сградите ще се удвои, ще се обновят настилките, осветлението и озеленяването.

От столичната община поясняват, че очакват строителството да продължи около 50 дни, но с уговорката, че срокът може и да се удължи. Както „Сега” писа, строителството по „Графа” бе възобновено миналия петък след 48-дневно прекъсване заради зимата. При старта се разбра, че отделно от това изпълнителят „Джи Пи груп” е поискал да бъдат признати още 50 дни като неработни заради лошо време м.г. и че надзорната фирма е одобрила 31. Така градската управа се е съгласила да удължи ремонта на „Графа” с поне 79 дни и крайният срок се отлага от 3 март до 21 май. Не е ясно дали и тази дата ще е окончателна.

ДАЛТОНИЗЪМ

При ремонта на „Граф Игнатиев” по цялата дължина на улицата са поставени оранжеви пластмасови улуци, които са вкопани директно в паважа. Тръбите не отговарят по никакъв начин на цветовата гама на улицата, коментираха граждани в социалните мрежи.       

1

Влез или се регистрирай за да коментираш

Още

Главният архитект на София се ожали от майсторите по „Графа“

22.02.2019

Емил Василев

267
Общината в София ще измие само 17 улици

19.02.2019

790 18
От понеделник ще има промени в движението на някои влакове

15.02.2019

273

Коментари

mick

Скоро минах по тая улица - дупка до дупка.. и това в центъра на София. Никога не е била толкова зле.

 

И това въпреки големия БВП който уж имаме. Само си представете какво е по кварталните улици, след като центъра е толкова зле.

Влез или се регистрирай за да коментираш

×