Quantcast
Десетки животни изгоряха в пожар във ферма край Велико Търново | СЕГА
facebook
twitter

България

Десетки животни изгоряха в пожар във ферма край Велико Търново

Унищожени са и стотици декари пасища и гори между Шереметя и Арбанаси
Обновена
653
 БГНЕС
На място в с. Шереметя незабавно са изпратени пет пожарни автомобила.

Ферма със стотици животни изгоря в с. Шереметя край Велико Търново. Пожарът е избухнал късно снощи и бързо е обхванал няколко декара селскостопански постройки, в които са били животните.

Никой от хората, които са били там, не е пострадал, съобщи БНТ. Пет екипа на пожарната цяла нощ са работили на място, за да овладеят огъня.

По първоначална информация във фермата е имало около 80 овце и още толкова крави. Овцете са били спасени, но много голяма част от кравите са изгорели, тъй като били вързани. Унищожени са голяма част от постройките и бали със слама.

Пожарът беше потушен тази сутрин, като по начални оценки щетите са за около половин милион лева. Има все още локални огнища, които противопожарните екипи гасят, предаде БНР. Изгорели са 70 крави и телета, както и стотици декари пасища и гори между Шереметя и Арбанаси.

За щетите от пожара собственикът на фермата Красимир Кирилов заяви:

"Всичко е сравнено със земята, за около 500 000 лв. са щетите, трудът ни от 17 години. Застраховката по банковата ипотека на оборите няма да покрие щетите, няма възможност за възстановяване на стадото. Моите животни са селекционни. Българско червено говедо имам само аз и един колега във Варна. Приключихме с животновъдството."

Причините за пожара тепърва ще се изясняват, като една от версиите е късо съединение. Умишлен палеж също не се изключва от разследващите. Образувано е досъдебно производство.

Още

Жена загина, а две деца са ранени при пожар в София

24.06.2022

1058
Пътници бяха евакуирани след пожар във влака София-Бургас

14.06.2022

1320
Ламбе подпалил българския център заради „патриотизъм“

07.06.2022

Обновена

4866