facebook
twitter

България

ЦИК задели 40 000 лв. за разяснителната кампания за местния вот

47
Илияна Кирилова

Разяснителната кампания за местните избори за кметове и общински съветници, насрочени за 27 октомври, ще струва 40 000 лв. без ДДС. Това е сумата, на която Централната избирателна комисия е оценила обществената поръчка за изготвяне на аудио- и видеоклипове и други материали, чрез които гражданите да бъдат запознати с техните права и задължения за предстоящия вот.

Според Изборния кодекс за провеждане на разяснителна кампания всички доставчици на медийни услуги с национален обхват може да предоставят на ЦИК безплатно ефирно време в рамките на не по-малко от 15 минути седмично в периода на подготовка и произвеждане на изборите.

Изборните комисари очакват от бъдещия изпълнител на поръчката да създаде слоган и иконографика за разяснителната кампания. Както и да изработи 5 видеоклипа с теми: активно избирателно право; гласуване на хора с увреждания; гласуване с бюлетини за кмет и за общински съветници; избирателни списъци и настоящ адрес. Също толкова на брой и по същите теми трябва да бъдат и аудиоклиповете.

От изпълнителя се изисква да разполага с екип от експерти, в който влизат режисьор с поне 3 години професионален опит в създаването на телевизионни продукции и реклами, както и сценарист, графичен дизайнер и оператор, които да имат също толкова дълъг стаж в тази сфера.

Оферти могат да се подават до вторник, 27 август. Фирмата, която спечели договора, ще трябва да го изпълни до 18 октомври.

Все още няма коментари

Още

ЦИК втора седмица забравя да глоби Сидеров

16.10.2019

ТАНЯ ПЕТКОВА

61
В секциите с над 200 избиратели ще има втора кабина за гласуване

11.10.2019

92 1
Очаквано Сидеров доразви скандала с БНТ

05.10.2019

7117 65

Влез или се регистрирай за да коментираш

×