Quantcast

Медия без
политическа реклама

Бургаската областна управа дири още незаконни сгради край Доган

22 Окт. 2021
Дали най-накрая багери ще смутят спокойствието на прочутия любител на рози в парк "Росенец"?

Областният управител на Бургас Мария Нейкова проверява има ли незаконни строежи в парк "Росенец", освен двата обекта край прочутия Сарай, на които предстои събарянето им. Това стана ясно от съобщение на ведомството на Нейкова.

Издадена е заповед за установяване на незаконни строежи върху държавна собственост. "Сформирана е комисия от експерти на Областна администрация, която вече обходи всички държавни имоти в парк „Росенец“. Констатирани са нарушения и ще се предприемат аналогични рестриктивни мерки. Става дума за четири имота - държавна собственост, върху които са построени и разположени бунгала, фургони, каравани, помощни постройки, дървени тераси и съоръжения, стълби на хотелски комплекси и портали, част от които възпрепятстват достъпа до държавните имоти. За всички констатирани нарушения Областна администрация Бургас в най-кратки срокове ще уведоми Община Бургас за предприемане на мерки", се казва в съобщението.

Двата незаконни обекта край Сарая, ползван от Ахмед Доган, също са върху държавна собственост. В началото на октомври правителството отпусна пари за събарянето им. А сега Нейкова е стартирала обществена поръчка за извършване на дейността. Ще се премахнат триетажна масивна сграда и преместваема будка за охраната. Крайният срок за подаване на оферти в конкурса е 1 ноември 2021 г. Разглеждането на постъпилите оферти е планувано за следващия ден, а максималният срок за дейностите е 30 дни от сключването на договора. "Поръчката се възлага през Централизираната административно - информационна система, чрез която се осигурява максимална публичност. Посредством тази процедура се цели и защитаване на обществения интерес, като се насърчи конкуренцията и се създадат равни условия и прозрачност при провеждането й", се казва още в съобщението на Областна администрация - Бургас.

Още по темата: 

Данъкоплатците ще платят за бутането на незаконни постройки край летния сарай на Ахмед Доган. На днешното си заседание правителството отпусна 68 200 лв.

 

Още по темата

АНКЕТА "СЕГА"

Ще се осъществи ли ротацията във властта?