Медия без
политическа реклама

Бургаската областна управа дири още незаконни сгради край Доган

22 Окт. 2021
Дали най-накрая багери ще смутят спокойствието на прочутия любител на рози в парк "Росенец"?
Дали най-накрая багери ще смутят спокойствието на прочутия любител на рози в парк "Росенец"?

Областният управител на Бургас Мария Нейкова проверява има ли незаконни строежи в парк "Росенец", освен двата обекта край прочутия Сарай, на които предстои събарянето им. Това стана ясно от съобщение на ведомството на Нейкова.

Издадена е заповед за установяване на незаконни строежи върху държавна собственост. "Сформирана е комисия от експерти на Областна администрация, която вече обходи всички държавни имоти в парк „Росенец“. Констатирани са нарушения и ще се предприемат аналогични рестриктивни мерки. Става дума за четири имота - държавна собственост, върху които са построени и разположени бунгала, фургони, каравани, помощни постройки, дървени тераси и съоръжения, стълби на хотелски комплекси и портали, част от които възпрепятстват достъпа до държавните имоти. За всички констатирани нарушения Областна администрация Бургас в най-кратки срокове ще уведоми Община Бургас за предприемане на мерки", се казва в съобщението.

Двата незаконни обекта край Сарая, ползван от Ахмед Доган, също са върху държавна собственост. В началото на октомври правителството отпусна пари за събарянето им. А сега Нейкова е стартирала обществена поръчка за извършване на дейността. Ще се премахнат триетажна масивна сграда и преместваема будка за охраната. Крайният срок за подаване на оферти в конкурса е 1 ноември 2021 г. Разглеждането на постъпилите оферти е планувано за следващия ден, а максималният срок за дейностите е 30 дни от сключването на договора. "Поръчката се възлага през Централизираната административно - информационна система, чрез която се осигурява максимална публичност. Посредством тази процедура се цели и защитаване на обществения интерес, като се насърчи конкуренцията и се създадат равни условия и прозрачност при провеждането й", се казва още в съобщението на Областна администрация - Бургас.

Още по темата: 

Данъкоплатците ще платят за бутането на незаконни постройки край летния сарай на Ахмед Доган. На днешното си заседание правителството отпусна 68 200 лв.

 

Последвайте ни и в google news бутон

Още по темата