Quantcast

Медия без
политическа реклама

Бойкот и полубойкот сполетяха комисията "Гергов"

31 Яну. 2023Обновена
МИХАЕЛА КАТЕРИНСКА
Георги Гергов

И второто заседание на парламентарната анкетна комисия "Гергов" премина безинтересно, след като първото миналата седмица бе формално, а междувременно една сбирка се бе провалила. Заседанието се проведе днес преди обед, като на него бяха поканени за "препитване" доста настоящи и бивши представители на местната власт на Пловдив и Варна, имащи отношение към приватизацията на Пловдивския панаир. Морският град обаче не прати хора, а се отчете формално с документи. Администрацията под тепетата пък командирова служители на средно ниво. Присъства пловдивският общински съветник от ДБ Веселина Александрова, а кметове и председатели на общински съвети явно не са имали намерение.

Комисията реши да предложи доклад, който да внесе в пленарна зала, отделно и прокуратурата ще бъде сезирана с данни. Как точно ще се случи всичко това при предстоящите два работни дни на Народното събрание, предстои да видим.

Така или иначе непродуктивността на комисията бе предрешена с факта, че бе сформирана на финала на парламентарния мандат. На първото си заседание тя реши да привика още Бойко Борисов, Корнелия Нинова, Георги Гергов и други любопитни имена, но едва ли ще остане време за техния ред. Пък и да остане - най-вероятно няма да се явят.

От гледна точка на резултата подобни комисии традиционно предизвикват единствено зрелище. Но за тази не се очертава дори и зрелище.

 

ОТКАЗ

Успоредно във Варна днес се проведе извънредно заседание на общинския съвет. Приеха се основно точки, свързани със санирането. ДБ - Варна предложи сесията да реши градът да върне на държавата акциите си от Пловдивския панаир. Но темата въобще не влезе в дневния ред. Варненската управа се надява на доходност от подарените й от второто правителство на ГЕРБ акции. Именно тези акции, които Варна смята да премести от панаирното дружество в "Пълдин Туринвест", са в основата на страстите през последните месеци - почетният консул на Русия Гергов контролира двете компании и местенето би променило дяловете така, че да увеличи влиянието му в Изложението. 

Още по темата