Quantcast

Медия без
политическа реклама

Държавата ще представи до дни стратегия за Пловдивския панаир

07 Септ. 2023
Илияна Димитрова
Богдан Богданов

Скоро държавата ще има стратегия за развитието на Пловдивския панаир, която ще ви бъде представена, заяви днес пред местните общински съветници Богдан Богданов. Министърът на икономиката и индустрията посети специално общинския съвет, за да представи виждания относно Изложението, а от залата се чуха гласове, че за първи път член на правителство идва на крака по този повод.

От назначаването си досега Богданов показва ангажираност по темата. Но кой знае каква полза от визитата му днес нямаше. Той каза, че ще търси диалог с всички акционери, дружеството трябва да се развива независимо от разпределението на дяловете, може да се търсят международни партньорства, привличане на световни икономически форуми и т.н. Специален екип умувал върху всичко това. На тия общи приказки повечето от взелите думата съветниците реагираха също с общи - че държавата не помагала на Пловдив достатъчно и т.н.

На най-важния въпрос обаче никой не даде отговор. Той е: има ли голям смисъл от държавна стратегия, а и от дебати, след като Панаирът си е притежание на Георги Гергов. В момента текат съдебни спорове за част от дяловете, но те не касаят факта, че бизнесменът и почетен консул на Русия контролира основния пакет. 

Ключови думи:

Пловдивски панаир

Още по темата

АНКЕТА "СЕГА"

Ще се осъществи ли ротацията във властта?