Медия без
политическа реклама

Съдът потвърди блокирането на акциите на Пловдивския панаир

15 Авг. 2023

Апелативният съд в Пловдив потвърди спирането на вписването на апорта на акциите от Пловдивския панаир, информираха от Министерството на икономиката и индустрията.  

Това означава, че до края на делото в Софийски градски съд акциите от Пловдивския панаир на община Варна, представляващи 29% от капитала на панаира, няма да отидат в частното дружество "Пълдин туринвест" АД, уточняват от ведимоството.

Произнасянето на съда е резултат на заведеното от министъра на икономиката и индустрията Богдан Богданов дело пред Софийския градски съд и предявените две - за спиране на вписването на апорта и допускане на обезпечение на предявен иск чрез запор на акциите. 

Апелативен съд - Пловдив е потвърдил определението на Окръжен съд – Пловдив, който спря охранителното регистърно производство за вписване на увеличаването на капитала на "Пълдин туринвест" АД чрез непаричната вноска на Община Варна - 16 314 400 поименни акции до приключване с влязло в сила съдебно решение на производството, посочват от МИИ.

В началото на юни министърът на икономиката и индустрията Богдан Богданов разпореди пълен правен анализ по казуса с Пловдивския панаир, припомнята от икономическото министерство. По-късно Министерският съвет му възложи със свое решение да извърши всички възможни действия в защита на държавния интерес. В средата на юли Министерството на икономиката и индустрията заведе иск за собствеността на акциите, като поиска и спиране на вписването на апорта в Търговския регистър и налагане на запор на акциите в Централния депозитар.

Последвайте ни и в google news бутон

Още по темата