Quantcast

Медия без
политическа реклама

Борисов все пак призова да се гласува за Васил Терзиев

Герберският вожд заяви, че това не му ''идва отвътре'', но ''се е вслушал в казаното от Кирил Петков''

03 Ноем. 2023ОбновенаЕВА-МАРИЯ РАЙКОВА
Илияна Димитрова
Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов призова софиянци да гласуват за кандидата за кметския пост на ПП-ДБ и ''Спаси София'' Васил Терзиев на балотажа в неделя. "Обръщам се към софиянци, ние трябва да подкрепим кандидата на правителството Васил Терзиев'', заяви Борисов на последната предизборна сбирка в Самоков преди вота в неделя. И допълни, че това не му ''идва отвътре'', но ''се е вслушал в казаното от съпредседателя на ПП-ДБ Кирил Петков''. 

По-рано днес Петков се обърна във Фейсбук към ''всички десни избиратели и хора с демократични ценности'', сред които и ГЕРБ, да гласуват за Васил Терзиев, понеже ''не може да си позволим комунист с фразеология и мислене от 1973 г. да оглавява София през 2023 г''. Самият Терзиев заяви сутринта по ''Нова телевизия'', че не е търсил подкрепа от ГЕРБ, нито се е виждал с Бойко Борисов, за да обсъдят този въпрос.

Борисов обаче продължи с атаките си към съпредседателите на ПП-ДБ Кирил Петков, Христо Иванов и Атанас Атанасов, "Ако вие с БСП сте играли заедно срещу нашите кметове, то ще ви се върне, това ви го обещавам", заяви той гневно. 

Вчера Борисов се скара на ПП-ДБ ''да си мерят приказките'', след като дясното обединение изрази недоумение от факта, че ГЕРБ подкрепя проруски, ляв кандидат като Ваня Григорова, за което Борисов заяви, че само се е пошегувал. "Да си мерят приказките! Ще мине неделя, ние тогава ще решаваме. За мен сглобката в момента не съществува!", заяви герберският водач. И съобщи, че неговите хора ще се съберат тази сряда на национално съвещание, за да решат дали да продължат общото управление с ПП-ДБ. Борисов заяви, че партията му няма да участва в приемането на  държавния бюджет, както и че не е съгласен със смяната на шефа на ДАНС Пламен Тончев, за която ПП-ДБ настоява. 

Водачът на ГЕРБ Бойко Борисов заплаши, че след балотажа на местните избори на 5 ноември ще преосмисли общото управление с ПП-ДБ. Той отправи предупреждението от Ловеч, където отиде да подкрепи местните гербери за вота.

 

Още по темата